Στη φυλακή ο Hayate για τα βίντεο της «ντροπής» με ΑΜΕΑ

0
25
Δεν έπεισαν οι εξηγήσεις του 35χρονου YouTuber για τα βίντεο στα οποία πρωταγωνιστούσαν ΑΜΕΑ, υφιστάμενα σωματική βία και υποτιμητική συμπεριφορά. Μετά από πεντάωρη διαδικασία, ανακρίτρια και εισαγγελέας τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή και σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμων ατόμων, δήλωσε μετανιωμένος για τα βίντεο της ντροπής με πρωταγωνιστές ΑΜΕΑ.

Φέρεται να υποστήριξε ότι κατάλαβε το λάθος του και γι’ αυτό σταμάτησε την παραγωγή και προβολή βίντεο με ανήμπορα άτομα που υφίσταντο κακοποίηση και εξευτελιστική συμπεριφορά, από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Φέρεται να υποστήριξε ότι γνώριζε ότι επρόκειτο για άτομα με κάποια αναπηρία, αλλά ότι σε καμία περίπτωση δεν είχαν το ακαταλόγιστο. Άκρως κυνικός ήταν ο ισχυρισμός του ότι χρησιμοποιούσε ΑΜΕΑ σε βίντεο, επειδή θεωρούσε ότι τους ωφελούσε πολύ περισσότερο, απ’ ότι τους έβλαπτε, καθώς αποκόμιζαν σημαντικό οικονομικό όφελος από αυτή τη δραστηριότητα, ενώ κέρδιζαν και αναγνωρισιμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έβαλε στο σπίτι του ή χρησιμοποίησε σε βίντεό του, κάποιον ανήλικο.

Μετά την απολογία του, κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης δυο πρόσωπα που συμμετείχαν στα live stream βίντεο του 35χρονου, που δεν είναι άτομα με αναπηρία. Σύμφωνα με τους νέους συνηγόρους του κατηγορουμένου, στην 17η τακτική ανακρίτρια θέλησαν να καταθέσουν και ΑΜΕΑ θύματα του YouTuber, τα οποία όμως δε δέχτηκε η δικαστική λειτουργός, καθώς δε μπορούν να καταθέσουν χωρίς την παρουσία ψυχολόγου.

Πηγή: dnews.gr