Στάση εργασίας από τους εργαζομένους στα Goody’s

106

Tο Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων Νομού Ιωαννίνων χαιρετίζει την επιτυχημένη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του καταστήματος Goody’s Burger House στα Γιάννενα την Τετάρτη 3 Αυγούστου.

Με την καθολική συμμετοχή των συναδέλφων απαιτήσαμε την ανάκληση των 4 άδικων και εκδικητικών απολύσεων στις οποίες προχώρησε η εργοδοσία. Δεν είναι τυχαίο ότι οι απολύσεις αφορούν εργαζόμενους που πρωτοστάτησαν το τελευταίο διάστημα σε διεκδικήσεις για καλύτερους όρους εργασίας, προσλήψεις και αυξήσεις στα μεροκάματα. Με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και πρωτοβάθμιων σωματείων οι εργαζόμενοι περιφρουρήσαμε μαζικά  την στάση εργασίας στο χώρο. Αποδεικνύεται ξανά ότι με την οργάνωση μας στο σωματείο και την άμεση αλληλεγγύη και των υπόλοιπων σωματείων, σπάει ο φόβος και η εργοδοτική τρομοκρατία.

Κατά την διάρκεια της κινητοποίησης, με την ενότητα μας και την καθολική συμμετοχή των συναδέλφων καταφέραμε ήδη να επιστρέψει απόψε μία απολυμένη συνάδελφος στη δουλειά. Πραγματικά μας ενθάρρυνε στον αγώνα η στήριξη δεκάδων εργαζομένων, πελατών και τουριστών που ακόμα και απ τη ντουντούκα μας έδειξαν την αλληλεγγύη τους.

Το σωματείο μας άμεσα μέσα από συλλογικές διαδικασίες θα αποφασίσει για την οργάνωση και τη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.