Photometria Student Awards 2022

97

Το Photometria International Photography Festival προκηρύσσει την έναρξη του 2ου σπουδαστικού φωτογραφικού διαγωνισμού portfolio, με τίτλο “Student Awards” και ημερομηνίες διεξαγωγής 25 Ιουνίου έως και 25 Ιουλίου του 2022.
Σκοπός της δράσης αποτελεί η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας και ειδικότερα η ανάδειξη νέων εν δυνάμει φωτογράφων και των καλλιτεχνικών τους δημιουργιών. Μέσω του συναγωνισμού και της έκθεσης ευελπιστούμε να δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο και ώθηση σε νέες ιδέες και φωτογραφικούς πειραματισμούς.

Τρόπος διεξαγωγής διαγωνισμού

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας.
Οι συμμετέχοντες καλούνται να δηλώσουν τα στοιχεία που ζητούνται σε ελληνικά και αγγλικά, να αποστείλουν ένα portfolio πέντε (5) φωτογραφιών, ελεύθερου θέματος και ένα μικρό κείμενο (βλέπε παράρτημα-αίτηση) που θα περιγράφει την ιδέα της φωτογραφικής τους σειράς, μέσω WeTransfer στο: competition@photometria.gr
Βήματα:
1ο: Κατεβάστε και συμπληρώστε το αρχείο word (βλέπε παράρτημα – αίτηση).
2ο: Επιλέξτε 5 φωτογραφίες από την φωτογραφική σας σειρά
3ο: Στείλτε τα μέσω wetransfer.com στο competition@photometria.gr

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Αποτελέσματα
Την επιλογή των τεσσάρων (4) κορυφαίων portfolios θα πραγματοποιήσει η φωτογράφος Λίλα Ζώτου.
Οι τέσσερις (4) αυτές φωτογραφικές σειρές θα αποτελέσουν το υλικό της έκθεσης “Student Awards” στα πλαίσια της 14ης διοργάνωσης Photometria International Photography Festival μεταξύ 24 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου του 2022, σε χώρο που θα ανακοινωθεί.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 24 Αυγούστου 2022 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι διακριθέντες θα ενημερωθούν και μέσω e-mail.

Τρόπος διεξαγωγής έκθεσης

Την επιμέλεια και την οργάνωση της έκθεσης αναλαμβάνουν η Ιουλία Λαδογιάννη (Εικαστικός καλλιτέχνης – Φωτογράφος – Εκπαιδευτής ενηλίκων) και ο Τάσος Παπαδόπουλος (Εικαστικός καλλιτέχνης – Φωτογράφος – Εκπαιδευτής ενηλίκων).
Το φεστιβάλ είναι υπεύθυνο για την παραγωγή των τυπωμάτων των επιλεγμένων φωτογραφικών σειρών.
Βραβεία
1ο Βραβείο: Ένα μονοετές πρόγραμμα σπουδών (one year courses) στο πρόγραμμα κατάρτισης Contemporary Photography που πραγματοποιείται δια ζώσης στον ΑΚΤΟ στην Αθήνα
ή εναλλακτικά (στην περίπτωση που ο νικητής δεν μπορεί να παρακολουθήσει το πρόγραμμα σπουδών στην Αθήνα), δύο σεμινάρια δικής του επιλογής από την σειρά των online σεμιναρίων του ΑΚΤΟ.

2ο Βραβείο: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360
Ετήσια υποτροφία στο πρόγραμμα “Τέχνη Φωτογραφίας”. Ο σπουδαστής, μπορεί να επιλέξει οποιαδήποτε δομή στις 8 πόλεις όπου βρίσκεται το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 προετοιμάζει άριστα στον μελλοντικό επαγγελματία φωτογράφο και καλύπτει πλήρως τόσο το θεωρητικό υπόβαθρο όσο και την πρακτική του άσκηση.

3ο Βραβείο: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την esp+
Μέσω των σπουδών στην ενότητα Creative I του προγράμματος e-learning ESP ο σπουδαστής εισάγεται στις βασικές αρχές σύνθεσης της φωτογραφίας, στην οπτική αντίληψη και την σημειολογία της εικόνας. Στην ενότητα Creative II ο σπουδαστής πραγματοποιεί δύο δικές του ατομικές εργασίες στο τοπίο και το πορτρέτο που αποτελούν το portfolio του και είναι έτσι διαμορφωμένες ώστε να μπορούν να πάρουν μέρος σε ατομικές ή σε ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας. Τα προγράμματα e-learning ESP έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να είναι εξ αποστάσεως αλλά και εξατομικευμένα, με τον σπουδαστή να έχει εβδομαδιαία επαφή με τον διδάσκοντα του μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας της esp+, τηλεδιασκέψεων και email.

4ο Βραβείο: Ψηφιακό σεμινάριο καθοδήγησης – ολοκλήρωσης ενός φωτογραφικού portfolio με την Λίλα Ζώτου (διάρκειας 6 ωρών με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς).