Ένα από τα αγαπημένα fast food των Ελλήνων, αλλά και όσους επισκέπτονται την Ελλάδα, είναι το σουβλάκι με τους καταναλωτές να μην μπορούν να το καταναλώσουν τόσο συχνά όπως γίνονταν στο παρελθόν.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρο ςτων ψητοπωλών Αττικής, Νίκος Αγγελοσούλης, οι Έλληνες πλέον δεν αγοράζουν δύο τυλιχτά.
«Ζούμε μια αναστάτωση από την αρχή του πολέμου. Η ενέργεια έχει διπλασιαστεί, πληρώνουμε διπλούς λογαριασμούς, τα ενοίκια έχουν μεγαλώσει. Δυστυχώς, πλέον δεν ξέρουμε μέρα με τη μέρα τι τιμή θα αντιμετωπίσουμε στα προϊόντα που αγοράζουμε. Πριν από τον πόλεμο ήξερες μια εβδομάδα πριν πού θα πάει η τιμή, προσαρμοζόσουν. Τώρα με τη μέρα αλλάζουν τα τιμολόγια» είπε.
«Προ του πολέμου ήταν 2,50 – 2,60 ευρώ το σουβλάκι στο δικό μου ψητοπωλείο. Αυτή τη στιγμή έχει 3 ευρώ για την παραλαβή από το κατάστημα, 3,30 για ντελίβερι» ανέφερε και συνέχισε: «Είναι μια αναμενόμενη αύξηση. Προσπαθούσε να κρατήσουμε εκεί την τιμή, νομίζω πως θα αργήσει να πάει παραπάνω. Δεν υπάρχει μείωση της πελατείας, υπάρχει μείωση στην κατανάλωση. Ο λόγος είναι πως αδυνατεί ο κόσμος να αγοράσει 2 τυλιχτά με γύρο. Αγοράζει ένα σουβλάκι και ένα καλαμάκι. Και εμείς προσπαθούσε να προσαρμοστούμε σε αυτό».
Όπως σημειώνει ο επιχειρηματίας: «Ότι και να γίνει το σουβλάκι θα παραμείνει το πιο φθηνό έδεσμα. Ακόμα θα ανεβεί το κρέας, οι πατάτες έχουν ανέβει, η μαναβική με τις καταστροφές έχει ανέβει. Στο δικό μου κατάστημα προβλέπω μέχρι τα Χριστούγεννα να μην ανέβουν οι τιμές όση αύξηση και να πάρουν τα τιμολόγια».
Πηγή: gazzetta.gr