Γιατί δεν στολίζουμε το πίσω μέρος του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

0
14
Κάθε χρόνο, αποφασίζουμε αν θα στολίσουμε ολόκληρο το δέντρο ή αποκλειστικά την μπροστινή πλευρά που θα φαίνεται περισσότερο.

Το αν θα στολίσουμε ολόκληρο το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή μόνο την μπροστινή πλευρά, είναι μια συζήτηση που γίνεται κάθε χρόνο σε πάρα πολλά σπίτια.

Μερικοί άνθρωποι απολαμβάνουν να στολίζουν ολόκληρο το δέντρο τους, ενώ άλλοι δεν βλέπουν το λόγο να στολίζουν την πίσω πλευρά, όπου μόνο ένας τοίχος θα απολαμβάνει την χρισοτγεννιάτικη θέα.

Αφήνοντας το πίσω μέρος άδειο εξοικονομείτε χρόνο

Οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι η διακόσμηση του σπιτιού μας με χριστουγεννιάτικα μας κάνει αμέσως χαρούμενους. Ωστόσο, το να βάλουμε ολόκληρο το σπίτι σε εορταστική λειτουργία μπορεί να πάρει μερικές μέρες.

Αν διακοσμείτε το σπίτι σας με τον ίδιο τρόπο κάθε χρόνο, αυτό μπορεί να πάρει μόνο κάποιες ώρες.

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να μειώσετε το χρόνο σας είναι να στολίσετε μόνο το μπροστινό μέρος του δέντρου. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο εστιάζοντας στη δημιουργία του τέλειου χριστουγεννιάτικου δέντρου που βλέπει προς τα εμπρός.

Επιπλέον, το να αφήσετε την πίσω πλευρά κενή σας επιτρέπει να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στη διακόσμηση άλλων περιοχών γύρω από το σπίτι σας, ειδικά αν θέλετε να δοκιμάσετε νέα πράγματα, όπως το να κρεμάσετε στεφάνια στα ντουλάπια της κουζίνας σας.

Η μόνη στιγμή για να στολίσετε ολόκληρο το δέντρο είναι όταν είναι ορατό από κάθε πλευρά. Μερικές φορές, οι άνθρωποι τοποθετούν το δέντρο τους σε δωμάτια που συνδέονται μεταξύ τους, όπως το σαλόνι και η τραπεζαρία.

Ή, αν έχετε την τάση να κρατάτε το δέντρο μπροστά από ένα παράθυρο που κρατάτε συχνά ανοιχτό, οι καλεσμένοι και οι περαστικοί θα βλέπουν το πλήρως στολισμένο δέντρο από έξω.

Μια γυμνή πλάτη σημαίνει ένα πιο γεμάτο δέντρο

Ενώ το στόλισμα του μισού δέντρου σας δίνει περισσότερο χρόνο για να στήσετε τα άλλα χριστουγεννιάτικα στολίδια σας, σας επιτρέπει επίσης να το γεμίσετε όσο θέλετε με στολίδια.

Συνήθως, όταν χρησιμοποιείτε τα ίδια στολίδια κάθε χρόνο, θα υπάρξουν στιγμές που κάποια θα σπάσουν ή θα χαθούν καθώς θα τακτοποιηθούν.

Κάθε χρόνο, μένετε με λιγότερα από τα προηγούμενα, γεγονός που θα μπορούσε να αφήσει το δέντρο σας με κηλιδωτές περιοχές από τα στοιχεία που λείπουν. Ωστόσο, το καλύτερο μέρος της διακόσμησης μόνο της μπροστινής πλευράς του δέντρου είναι να το γεμίζετε με μπιχλιμπίδια.

Θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε διπλάσια στολίδια στη μία πλευρά, δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι είναι γεμάτο σε όλη του την έκταση. Φυσικά, μπορείτε να αγοράσετε περισσότερα στολίδια, αλλά δεν θα είναι πάντα διαθέσιμα αν χρησιμοποιείτε τα ίδια κάθε χρόνο.

Τέλος, αν σκοπεύετε να αγοράσετε νέα στολίδια, εξοικονομείτε κάποια χρήματα, αφού δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε πολλά κουτιά με στολίδια για να καλύψετε κάθε πλευρά του δέντρου.

Πηγή: dnews.gr