Τέχνη των mandalas | Σώζει από το άγχος

410

Ειδικότερα τον τελευταίο ένα χρόνο σχεδόν, όπου η καραντίνα έχει γίνει η νέα πραγματικότητα στην οποία ζούμε, οι αρνητικές σκέψεις και αυτή η αίσθηση βάρους που δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε ακριβώς από πού προέρχεται αλλά ξεκάθαρα τη νιώθουμε, έχουν ανέβει πολλά levels.

Ας μη μιλήσουμε, δε, για την περίοδο που διανύουμε τώρα, με την εξεταστική να ρουφάει ό,τι ίχνος ελπίδας και θετικότητας μας είχε απομείνει.

Είναι αυτά τα σχέδια που έχετε πετύχει 100% κάποια στιγμή στο ίντερνετ, ή και έχετε επιχειρήσει να δημιουργήσετε από μόνοι σας, μιας και έχουν πολύ καλή φήμη όσον αφορά τον ρόλο τους στην καταπολέμηση του στρες.

Η λέξη mandala στα σκανσκριτικά σημαίνει κύκλος και σύμφωνα με ειδικούς η ενασχόληση με τη δημιουργία αυτών των σχεδίων έχει τόσο ψυχικά όσο και ψυχολογικά προτερήματα, ενώ επίσης τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, διευκολύνει τον ύπνο και μειώνει τα συμπτώματα της κατάθλιψης. Η διαδικασία βέβαια δεν περιλαμβάνει μόνο τον σχεδιασμό των mandala αλλά και τον χρωματισμό τους, που επίσης μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χαλαρωτική.

Κι επειδή, όπως είπαμε, είναι και περίοδος εξεταστικής, κάτι τέτοιες απλές ιδέες που βοηθούν να αποτινάξουμε το άγχος από πάνω μας, μόνο ευπρόσδεκτες μπορούν να χαρακτηριστούν.

Πηγή: Neopolis