Πως ο κορονοϊός άλλαξε / αλλάζει την καθημερινότητά μας

292

Κορονοϊός, το σήμερα, το αύριο, η επόμενη μέρα

Δεν πάνε πολλές μέρες που ο COVID-19 μπήκε στις ζωές μας! Αλλά είναι πολλές οι αλλαγές τις οποίες έφερε και ίσως παραμείνουν!

Οι περισσότερες από αυτές έχουν να κάνουν με τον τρόπο αντιμετώπισης της εξ αποστάσεως εργασίας / διασκέδασης / αγορών / εκπαίδευσης

Η τηλεργασία δεν ήταν ποτέ πιο διαδεδομένη στην χώρα μας αφού οι περισσότεροι εργοδότες ζούσαν με το φόβο ότι ο εργαζόμενος μένοντας σπίτι δεν θα αποδώσει όσο όταν θα βρίσκεται στον χώρο εργασίας του. Αυτό πλέον έρχεται να αλλάξει ο Κορονοϊός βάζοντας εργοδότες και εργαζόμενους να βρουν μία μέση λύση που από ότι φαίνεται θα γίνει για πολλούς μόνιμη ακόμη και μετά τον ιό.
Στα συν την εξ αποστάσεως εργασίας είναι η έμμεση αύξηση μισθού μιας και ο εργαζόμενος δεν χρειάζεται πλέον να ξοδεύει σε μετακινήσεις και ρουχισμό κερδίζοντας μάλιστα και extra χρόνο από την μετακίνηση του! Επίσης οι εταιρίες κερδίζουν πολύ περισσότερα μιας και τα λειτουργικά έξοδα μειώνονται κατά πολύ!

Διασκέδαση
Ειδικά για εμάς του Έλληνες που είχαμε συνηθίσει σε άλλους ρυθμούς η διασκέδαση από το σπίτι ήταν κάτι πολύ περιορισμένο αλλά πλέον ακόμη και όταν όλα τελειώσουν πολύ μεγαλύτερος αριθμό ατόμων θα συνεχίσει να έχει μία συνδρομή για να συνεχίσει να βλέπει την αγαπημένη του καραντινό-σειρά ή θα προτιμήσει να κάνει μία βραδιά skype με όλη την παρέα.

Αγορές
Το ηλεκτρονικό εμπόριο συναντά άνθηση αυτές τις μέρες κάνοντας
όλο και περισσότερα άτομα που δεν ήταν εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές αγορές πλέον να τις προτιμούν, με πολλούς από αυτούς μάλιστα να λένε ότι τις προτιμούν πλέον περισσότερο και από τις παραδοσιακές τους αγορές!

Εκπαίδευση
Μέχρι στιγμής για να μπορεί κάποιος να είναι ενεργός μαθητής / φοιτητής θα έπρεπε να έχει φυσική παρουσία, όμως με τις νέες μεθόδους τηλεμάθησης και εξετάσεων αυτό ποτέ ξανά δεν θα είναι ίδιο αφού και εδώ μιλάμε για συντριπτική μείωση κόστους τόσο για τα πανεπιστήμια όσο και τους φοιτητές που θα μπορούν να σπουδάζουν από όποιο μέρος και αν βρίσκονται!

Γενικά οι επόμενη μέρα θα είναι για όλους μας διαφορετική, με διαφορετικές συνήθειες και ιδέες για τον κόσμο.