Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του Έρικσεν | «Γύρισα στη ζωή γ…ώτο, είμαι μόλις 29 ετών»

706

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε ο γιατρός του Κρίστιαν Ερικσεν, Γενς Κλάϊνφλεντ ο ο οποίος μοιράστηκε μια συγκινητική στιγμή από όταν συνήλθε ο ποδοσφαιριστής.

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Funke»: παραχώρησε ο Γερμανός γιατρός της UEFA, Γενς Κλάϊνφλεντ ο οποίος ήταν καθόλη τη διάρκεια δίπλα στον Κρίστιαν Ερικσεν, όταν ο Δανός άσος κατέρρευσε στο γήπεδο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης των Σκανδιναβών με τη Φινλανδία.

Η περιγραφή που έδωσε ο γιατρός σχετικά με τις στιγμές που βίωσε όταν επανέφερε τον ποδοσφαιριστή στη ζωή ήταν συγκλονιστική.

Όπως περιέγραψε ο Γενς Κλάϊνφλεντ στη «Funke»: «Μετά από λίγα λεπτά καρδιακού μασάζ, ο Έρικσεν επέστρεψε στην ζωή με τη βοήθεια ενός απινιδωτή», ενώ πρόσθεσε διηγούμενος εκείνα τα συγκλονιστικά λεπτά:

«Περίπου τριάντα δευτερόλεπτα αργότερα, ο παίκτης άνοιξε τα μάτια του και ήμουν σε θέση να του μιλήσω απευθείας. Ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή γιατί σε τέτοιου είδους καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, στην καθημερινή ζωή, οι πιθανότητες επιτυχίας είναι πολύ χαμηλότερες».

Ο Γερμανός γιατρός, αποκάλυψε ότι κοίταξε τον παίκτη της Ίντερ και τον ρώτησε:

«Λοιπόν, επιστρέφεις μαζί μας;», με τον Ερικσεν να του απαντά: «Ναι, είμαι πίσω μαζί σου, γ…ώτο, είμαι μόνο 29 ετών».

Όπως σημειώνει: «Εκείνη την στιγμή, σιγουρεύτηκα ότι ο εγκέφαλός του δεν είχε υποστεί βλάβη και ότι είχε επιστρέψει εντελώς», επισημαίνοντας ότι ο Έρικσεν «απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν. Αλλά χρειάστηκε πολύς χρόνος για να εγκατασταθεί ο απαραίτητος ιατρικός εξοπλισμός, προκειμένου να διακομισθεί στο νοσοκομείο».

«Ήμουν 99% σίγουρος στο στάδιο ότι θα έφτανε στο νοσοκομείο και ότι η κατάστασή του θα παρέμενε σταθερή», τόνισε ο Κλάϊνφελντ.

Παράλληλα, ο ποδοσφαιριστής πήρε την απόφαση να του τοποθετηθεί βηματοδότης μετά απ’ όλες τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε και έπειτα από συμβουλή των γιατρών
Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Δανίας με νεότερη ενημερωσή της γνωστοποίησε πως θα τοποθετηθεί βηματοδότης στον Κρίστιαν Έρικσεν μετά την τεράστια περιπέτεια της υγείας του, την ανακοπή στο ματς του περασμένου Σαββάτου απέναντι στην Φινλανδία και τις εξετάσεις στις υποβάλλεται όλες αυτές τις μέρες.

«Ο γιατρός της εθνικής ομάδας, Μόρτεν Μπόεσεν, έπειτα από επαφές με καρδιολόγους στο Rigshospitalet και τον Έρικσεν, κατέληξαν στο συμπέρασμα:

“Έπειτα από τις εξετάσεις τις οποίες έκανε ο Κρίστιαν, αποφασίστηκε να του τοποθετηθεί βηματοδότης που κρίνεται απαραίτητος λόγω και της αρρυθμίας που παρουσίαζει.

Πηγή: Dikaiologitikanews