Οι ενδείξεις πως είσαι με έναν άντρα και όχι με παιδάκι

774

Πώς όμως καταλαβαίνεις ότι ο σύντροφός σου είναι ένας πραγματικός άντρας και μπορείς να βασιστείς ουσιαστικά πάνω του; Τα 10 στοιχεία παρακάτω, αποτελούν απλά και μόνο ενδείξεις. Σε καμία περίπτωση δεν υποδηλώνουν 100% πως πρόκειται για αυτό ακριβώς που ψάχνεις. Συντελούν όμως στη δημιουργία μιας πρώτης, άκρως θετικής εντύπωσης.

1. Μένει μόνος του

Οι καιροί είναι δύσκολοι και πολλοί επιλέγουν την οικογενειακή στέγη με την ελπίδα να μειώσουν τα έξοδά τους. Ωστόσο, ένας άντρας που μένει μόνος του συντηρώντας ακόμη και την μικρότερη εργένικη γκαρσονιέρα, κερδίζει πολλούς πόντους στην κατάταξη που προσπαθεί να πετύχει αυτό το άρθρο.

2. Το διαμέρισμά του μοιάζει με …διαμέρισμα

Μόνος του όμως, ενδέχεται να μένει κι ο πιο ανώριμος 20χρονος της χώρας που σπουδάζει μακριά από τους γονείς του. Συνεπώς, το #1 αυτό καθ’ αυτό δε μας αποκαλύπτει πολλά. Το διαμέρισμα οφείλει να είναι κατοικήσιμο. Όχι ζωολογικός κήπος, ούτε γαμηστρώνας για όλους τους υπόλοιπους κολλητούς της παρέας. Σίγουρα το επιμελώς ακατάστατο στυλ ταιριάζει σε έναν άντρα και του προσδίδει μυστήριο κι ενίοτε κι ερωτισμό, διαφέρει πολύ όμως από μια φωλιά κατσαρίδων κάτω από την άπλυτη στοίβα πιάτων ή εκείνη των ασιδέρωτων ρούχων.

3. Δε χρειάζεται babysitter

Άντρας που κλαίγεται στο τηλέφωνο ζητώντας από τη μαμά του να έρθει να του σφουγγαρίσει και να του πλύνει τα εσώρουχα αδυνατεί να φέρει τον τίτλο του άντρα. Είναι ένα παιδάκι το οποίο χρειάζεται καμιά ντουζίνα χρόνια για να έρθει στα ίσια του. Επίσης, πολλούς πόντους κερδίζουν τα αρσενικά που καταφέρνουν να τα βγάλουν πέρα με μια απλή ίωση. Ξέρουν πώς να περιποιηθούν τον εαυτό τους, πόση ανάγκη έχουν από ένα ποτήρι πορτοκαλάδα, σε ποιο συρτάρι βρίσκεται το ντεπόν αλλά και το βιβλιάριο υγείας σε περίπτωση που χρειαστεί ιατρική συνδρομή στην αντιμετώπιση του πυρετού.

4. Όταν έχει κάποιο πρόβλημα, μιλά για αυτό και προσπαθεί να βρει μια λύση

Αυτό ακριβώς είναι άντρας. Όταν κάτι τον ενοχλεί το λέει και δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του. Προσπαθεί να βρει μια λύση στο πρόβλημα και δεν το «θάβει» στην άμμο διαιωνίζοντας μια ενδεχόμενη παρεξήγηση. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως γκρινιάζει για το παραμικρό και κάνει την ζωή των γύρω του ανυπόφορη.

5. Έχει θέσει προτεραιότητες στη ζωή του

Επαγγελματική καταξίωση, οικογένεια, ταξίδια, πτυχία, υγιεινή ζωή και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Σημασία δεν έχει ποιες είναι οι προτεραιότητες του καθενός. Σημασία έχει αυτές οι προτεραιότητες να είναι ξεκάθαρες και να χαράζουν στον καθένα μια συγκεκριμένη διαδρομή την οποία οφείλει να ακολουθήσει. Καλύπτει αυτά τα στοιχεία ο φίλος σου άραγε;

6. Είναι εκεί για να σου συμπαρασταθεί

Ω ναι! Ο πραγματικός άντρας δε θα μείωνε ποτέ τη σύντροφό του. Ποτέ δε θα εστίαζε στα λάθη που ενδέχεται αυτή να κάνει αλλά πάντα θα προσπαθούσε να βγάλει στην επιφάνεια τα θετικά της στοιχεία συμπαραστεκόμενος σε οποιοδήποτε πρόβλημα που τυχόν αντιμετωπίζει. Άλλωστε, για αυτό δεν κάνουμε σχέσεις; Για να έχουμε δίπλα μας έναν άνθρωπο που εμπιστευόμαστε και μας παρέχει ασφάλεια κι αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο…

7. Ξέρει να σου δώσει τη σημασία που ζητάς

Οι γυναίκες, όχι όλες προφανώς, ζητούν μια δόση σημασίας παραπάνω από εμάς τους άντρες. Δεν το λέω με την παραμικρή διάθεση υποτίμηση ή προσβολής. Άλλωστε, το κάθε φύλο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, κάποια θετικά και κάποια άλλα όχι και τόσο. Ο πραγματικός άντρας, όπως και να ‘χει ξέρει τι είναι αυτό που ζητά η κοπέλα του και μπορεί να της το προσφέρει αβίαστα και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια από μέρους του.

8. Παραδέχεται τα λάθη του

Άνθρωπος αλάθητος …πολύ απλά δεν υπάρχει. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ορισμένοι από εμάς τους άντρες όμως, έχουμε την τάση να μην παραδεχόμαστε τα σφάλματά μας και να θεωρούμε πως η δική μας άποψη είναι πάντοτε η λογική, σωστή κι αυτή που θα έπρεπε να επικρατήσει. Ακόμη κι αν παρασυρθούμε από αυτό το συναίσθημα όμως, οφείλουμε να παραδεχόμαστε τα λάθη μας όταν αυτά γίνονται. Να ζητάμε τολμηρά συγνώμη και να κάνουμε τα πάντα για να μην επαναληφθεί αυτό το λάθος στο μέλλον.

9. Σέβεται κι εσένα και τον εαυτό του

Ο τρόπος με τον οποίο ο καθένας μας σέβεται αυτόν που έχει δίπλα του, διαφέρει και είναι καθαρά προσωπικό ζήτημα. Είναι ένα πολύ μπερδεμένο θέμα αυτό για το οποίο απαιτείται ξεχωριστό άρθρο κι όχι μια απλή παράγραφος. Σίγουρα όμως, η απιστία δεν είναι ένδειξη σεβασμού και καλό θα ήταν να μην εθελοτυφλεί καμία σας. Αν αυτός που έχετε δίπλα σας καυλαντίζει ακόμη και με θηλυκές γάτες τότε άντρα δεν τον λες. Αμαρτία…

10. Δεν ντρέπεται ούτε τον έρωτα ούτε την αγάπη

Στις εποχές του δημοτικού, τότε που φωνάζαμε «Αγόρια ιππότες, κορίτσια μαύρες κότες» μπορεί να ήταν ντροπή να εκφράσεις τον έρωτα και την αγάπη σου για μια κοπέλα. Μεγαλώνοντας όμως κι ωριμάζοντας χρόνο με το χρόνο, η κατάσταση αλλάζει μέχρι που φτάνει στο σημείο να φαντάζει ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί στη ζωή μας. Για αυτό, άντρα που ντρέπεται να εκφράσει τα συναισθήματά του, δεν τον αντιμετωπίζεις σαν …άντρα!

Πηγή:neopolis.gr