ΔΠΘ: ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ!

0
77

Με τις καθημερινές ειδήσεις να μιλούν συνέχεια για νέα μέτωπα φωτιάς κι επέκταση πυρκαγιών, είναι μια αλλαγή, δεδομένης της χώρας που ζούμε, να διαβάζουμε για πρόληψη που λειτούργησε σωστά. Δεν το λες και σύνηθες φαινόμενο.

Μάλιστα, η καλή είδηση που ελπίζουμε να ακούμε πιο συχνά στο μέλλον όσον αφορά την πρόληψη/αντιμετώπιση φωτιάς, έρχεται από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Ελλάδας υλοποίησε πέρσι το καλοκαίρι σχέδιο αντιπυρικής προστασίας δημιουργώντας αντιπυρική ζώνη και φέτος δικαιώθηκε, αφού χάρη σε αυτή γλίτωσε το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από τις φλόγες.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το γεγονός ο πρύτανης του Δ.Π.Θ., Φώτης Μάρης:

Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς και σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τον αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς διευρύναμε την αντιπυρική σε μήκος και πλάτος και ήταν αυτή που σε συνεργασία με τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις λειτούργησε και καθηλώθηκε η φωτιά σε απόσταση δέκα μέτρων από τα κτίρια τα οποία δεν υπέστησαν καμία ζημιά.

«Πιστεύω ότι έχουμε διαχειριστεί την κρίση και το πανεπιστήμιο λειτούργησε σαν ασπίδα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου», πρόσθεσε ο ίδιος, πράγμα που δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε γενικότερα για τις φωτιές στην Ελλάδα. Μάθαμε να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας στα καιρικά φαινόμενα και στη θάλασσα και μια πετυχημένη πρόληψη αποτελεί σπάνιο και σπουδαίο γεγονός…

Πηγή: neopolis.gr