Σωστή διαχείριση των καυγάδων σε μια σχέση.

178

Δεν υπάρχει ζευγάρι που να μην τσακώνεται και να είναι συνέχεια στα μέλια. Υπάρχουν όμως σίγουρα ζευγάρια που δεν μετατρέπουν τα ασήμαντης αιτίας καυγαδάκια της καθημερινότητας σε ομηρικούς καυγάδες, δεν εξαπολύουν κατηγορίες και βαριές κουβέντες ο ένας στον άλλον και δεν καταλήγουν να ξεστομίζουν λόγια που την επόμενη στιγμή μετανιώνουν. Κοινώς, ξέρουν πολύ καλά πώς να μην διογκώνουν το πρόβλημα και να τσακώνονται σαν δύο άνθρωποι που πάνω απ’ όλα αγαπιούνται. Παρακάτω θα δεις τι πρέπει να κάνεις:

Άνοιξε τα αυτιά σου

Επειδή η καλή επικοινωνία είναι το παν σε ένα τσακωμό, το πρώτο πράγμα που πρέπει να έχεις κατά νου είναι να μάθεις να ακούς, όχι μόνο να μιλάς.

Μην κάνεις τον ξερόλα

Ένα δεύτερο μέγα λάθος που συνήθως κάνουν οι άντρες όταν τσακώνονται είναι να λειτουργούν σαν παντογνώστες και ακόμα χειρότερα, σαν δικαστές κατηγορώντας τις γυναίκες ότι δεν σκέφτονται πριν μιλήσουν και ότι βάζουν το συναίσθημα πάνω από τη λογική.

Μην χτυπάς κάτω από τη μέση

Όσο εξοργισμένος κι αν είσαι εκείνη τη στιγμή, μην κάνεις αυτό το λάθος: Να επαναφέρεις στη συζήτηση μια παλιά διαφωνία σας για κάτι που είχε πει ή κάνει και σε είχε πληγώσει/στενοχωρήσει/θυμώσει. Άσε το παρελθόν, στο παρελθόν και μάθε να τσακώνεσαι για το παρόν.