«Το Νησί των Αρουραίων» | Έρχεται το νέο βιβλίο του Νέσμπο

99

«… Είναι μια ζούγκλα εκεί έξω -για να μιλήσουμε με κλισέ. Και η ζούγκλα πλησιάζει όλο και πιο κοντά, όχι μέρα με τη μέρα, αλλά ώρα με την ώρα. Στοιχηματίζω ότι το κτίριο στο οποίο βρισκόμαστε θα γίνει μέρος της ζούγκλας αυτής πριν καλά καλά χαράξει αύριο το πρωί.

Εδώ πάνω αποχωρούν μόνο όσοι μπορούν. Η ελίτ, οι πλουσιότεροι των πλουσίων, όσοι μπορούν να αγοράσουν το εισιτήριο εξόδου τους. Στέκομαι και τους παρακολουθώ, την τελευταία αυτή ομάδα δεκατεσσάρων ανθρώπων, που κοιτάζουν ανυπόμονα προς τη μεριά του κόλπου απ’ όπου θα έρθει το στρατιωτικό ελικόπτερο που θα τους μεταφέρει ως το αεροπλανοφόρο New Frontier. Το πλοίο χωράει τρεις χιλιάδες πεντακόσια άτομα, φάρμακα, τρόφιμα και ό,τι άλλο χρειάζεται για να μην πιάσει λιμάνι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια…»

«Τα τζιτζίκια» λένε την ιστορία δύο αδελφικών φίλων που πηγαίνουν στην Παμπλόνα για τις ταυρομαχίες όταν ερωτεύονται το ίδιο κορίτσι.

Στο «Αντίδοτο» ακολουθούμε έναν αποξενωμένο γιο με κρυφή ατζέντα που επισκέπτεται τον πατέρα του σε ένα εκτροφείο φιδιών στην Αφρική.

Τέλος, στον επικό και βάναυσο «Μαύρο Ιππότη», συναντάμε έναν ψυχολόγο που τυγχάνει να εργάζεται και ως πληρωμένος δολοφόνος για λογαριασμό μιας μεγάλης εταιρείας.

Το νέο βιβλίο του Νέσμπο,από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, και σε μετάφραση Κρυστάλλης Γλυνιαδάκη, κυκλοφορεί στις 7 Ιουλίου.

Πηγή: bestnews.gr