Έρχονται το ψηφιακό πτυχίο και αποτελέσματα Πανελληνίων με SMS!

410

Κάτι είχαμε καταλάβει ότι η εκπαίδευση τραβάει έναν πιο ψηφιακό δρόμο, πράγμα που ήρθε να επισπεύσει η πανδημία και η αναγκαστική στροφή στη διαδικτυακή διδασκαλία. Ωστόσο, πέρα από την εκπαίδευση, η ψηφιοποίηση αποσκοπεί και σε μια γενικότερη απλούστευση των πραγμάτων, κάτι που ίσως να συμπεριλαμβάνει και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων σε μήνυμα καθώς και τα ψηφιακά πτυχία.

Αναφορικά με τα πρώτα, αυτό σημαίνει πως έρχεται μια νέα εποχή, όπου η βόλτα από το σχολείο για να δούμε αναρτημένα τα αποτελέσματα και σε ποια σχολή περάσαμε, θα θεωρείται ξεπερασμένη. Όλους όσοι την προλάβαμε λοιπόν… well, θα μας σέβεστε!

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι επίσημο σε αυτήν την πρόταση, αλλά δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να αλλάξει εντελώς τον αέρα της εκπαίδευσης (κυρίως της τριτοβάθμιας) και έχει ήδη παρουσιάσει ορισμένες ριζικές αλλαγές που θα ισχύσουν στα πανεπιστήμια και την εισαγωγή σε αυτά, είναι αρκετά πιθανό να το δούμε κι αυτό.

Σε ό,τι αφορά τις Πανελλήνιες, η αλλαγή αυτή όπως είπαμε θα αφορά την ανακοίνωση των σχολών που έχει περάσει ο κάθε υποψήφιος – και όχι τον τρόπο διεξαγωγής -, η οποία θα πραγματοποιείται μέσω sms στο κινητό.

Σχετικά με το πτυχίο από την άλλη, ο ίδιος μίλησε για την από κοινού πρωτοβουλία με το Υπ. Παιδείας για το ψηφιακό αντίγραφό του. Όπως δήλωσε:

Σύντομα πολλά πανεπιστήμια θα δίνουν ψηφιακά αντίγραφο του πτυχίου μέσα από μια πλατφόρμα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην αλληλεπίδραση του φοιτητή με τη γραμματεία της σχολής του όσον αφορά την εγγραφή, την δήλωση των μαθημάτων κλπ, ενώ τέλος, μιλώντας για την τηλεκπαίδευση που μπήκε πριν λίγους μήνες στις ζωές μας και θα παραμείνει ακόμα κι όταν τελειώσει η κρίσιμη περίοδος, ο κ. Κυριάκος Πιερρακάκης είπε: «Ο κάθε καθηγητής θα έχει μια προσέγγιση ως προς το πόσο μπορεί να χρησιμοποιεί την τηλεκπαίδευση και να κάνει μάθημα από απόσταση. Νομίζω αυτό θα αξιοποιηθεί ως εργαλείο πολύ περισσότερο απ’ ό,τι στο παρελθόν».

Πηγή: Neopolis