14 ζώα που δεν φοβόμαστε αλλά θα έπρεπε

1378

Υπάρχουν στην φύση ζώα που φαίνονται ακίνδυνα και δεν φοβίζουν τους ανθρώπους. Αυτά τα ζώα είναι όμως που θα έπρεπε να φοβόμαστε λίγο περισσότερο και θα σας παρουσιάσουμε αμέσως τώρα.

Υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται τις κατσαρίδες. Άνθρωποι που φοβούνται τα ποντίκια. Άνθρωποι που φοβούνται τα σκυλιά, τα γατιά, τις μέλισσες, τα λιοντάρια ή που δεν φοβούνται κανένα ζώο. Σίγουρα στην φύση υπάρχουν ζώα που δείχνουν πιο τρομαχτικά και άλλα ζώα που είναι πιο όμορφα ή λιγότερο τρομαχτικά.

Το ανθρώπινο ένστικτο είναι έτσι προγραμματισμένο που φοβάται ζώα τα οποία είναι ή μεγαλύτερα από τους ανθρώπους ή έχουν άσχημη και αποκρουστική όψη. Βέβαια αυτό δεν είναι δεδομένο γιατί πλέον υπάρχουν άνθρωποι που έχουν καταλήξει να μην φοβούνται κανένα ζώο.

Ανεξάρτητα από το πόσο τρομαχτικά ή αποκρουστικά μπορεί να μην είναι κάποια ζώα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία μας. Ακόμη και μία μικρή κάμπια έχει τρόπους να προφυλάσσει τον εαυτό της. Τρόπους θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίοι για εμάς. Διαβάστε παρακάτω:

Οι κάμπιες των πεύκων

Οι κάμπιες των πεύκων σίγουρα υπάρχουν σε πολλές επαρχιακές και όχι μόνο πόλεις της Ελλάδας όπου φυσικά έχουν πολλά πεύκα. Μπορεί να φαίνονται ακίνδυνες όμως είναι πολύ επικίνδυνες για τον άνθρωπο ακόμη κι αν δεν τις αγγίξετε.

Αν ακουμπήσετε σε μέρος όπου είχε περάσει κάμπια η οποία άφησε έστω και μία τρίχα από το τρίχωμά της, μπορεί να πάθετε μέχρι και δερματίτιδα. Φυσικά αυτή η δερματίτιδα μπορεί να προχωρήσει και να δημιουργηθεί σοβαρότερο δερματικό πρόβλημα. Ζουν στην Ευρώπη, στην Βόρεια Αφρική, στην Μέση Ανατολή, στην Ρωσία και στην Ινδία.

τα_ζώα_που_δεν_φοβόμαστε_όμως_θα_έπρεπε_

Μαύρος σκορπιός

Οι μαύροι σκορπιοί συναντώνται πολύ συχνά στις παράκτιες ζώνες. Περνούν το περισσότερο χρόνο της ζωής τους, μένοντας σε βραχώδη βυθό περιμένοντας τον θήραμά τους. Τα μεγάλα ψάρια ζουν βαθιά, έτσι οι αλιείς και οι δύτες διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Τα αγκάθια που έχουν στην πλάτη τους περιέχουν μια χημική ουσία που οδηγεί σε πολύ σοβαρό πόνο και η λάσπη που μπαίνει στην πληγή θα προκαλέσει επίσης φλεγμονή, οπότε μην αγγίζετε αυτό το ψάρι. Ζουν στο ανατολικό τμήμα του Ατλαντικού Ωκεανού, στην Μεσόγειο και στην Μαύρη Θάλασσα.

τα_ζώα_που_δεν_φοβόμαστε_όμως_θα_έπρεπε_

Σκώρος Browntail

Οι σκώροι Browntail και οι κάμπιες που είναι ιδιαίτερα δραστήριες στα μέσα του καλοκαιριού έχουν δηλητηριώδεις τρίχες. Οποιαδήποτε επαφή με αυτούς τους σκώρους θα οδηγήσει σε ένα πολύ κακό εξάνθημα που μπορεί να παραμείνει για εβδομάδες.

Η περιοχή με την οποία αγγίζετε το σκώρο θα γίνει κόκκινη και θα έχετε φαγούρα. Τα αγαπημένα σημεία για να ζήσουν αυτοί οι σκώροι είναι πάρκα με φυλλοβόλα δέντρα και ώριμα φρούτα. Ζουν στην Δυτική και στην Ανατολική Ευρώπη καθώς και στην Ασία.

τα_ζώα_που_δεν_φοβόμαστε_όμως_θα_έπρεπε_

Φρύνος Fire-bellied

Οι φρύνοι Fire-bellied έχουν σκούρες κόκκινες, πορτοκαλί και κίτρινες κηλίδες στο σώμα τους. Δεν πρέπει να τα αγγίζετε γιατί μπορεί να δηλητηριαστείτε με βομβίνη.

Η βομβίνη είναι μία χημική ουσία που ζει στο δέρμα τους και μπορεί να προκαλέσει στον άνθρωπο κακό ερεθισμό πυρετό και πονοκέφαλο. Ζουν στην Ευρώπη και σε περιοχές της Ασίας με ήπιο κλίμα.

τα_ζώα_που_δεν_φοβόμαστε_όμως_θα_έπρεπε_

Σκαθάρι κατάδυσης και οι προνύμφες του

Οι προνύμφες είναι αρκετά μεγάλες και μπορούν να έχουν μέγεθος έως 5 cm, γεγονός που μπορεί να τις κάνει πολύ επικίνδυνες. Εάν το αγγίξετε, μπορεί να σας δαγκώσει.

Αν αγγίξετε ένα τέτοιο σκαθάρι μπορεί να σας δαγκώσει. Το τσίμπημα θα κάνει να περάσει μία με δύο εβδομάδες και θα μοιάζει σαν να σας τρύπησε κάτι πολύ κοφτερό. Ζουν στην Ευρώπη, στην Ασία και στην Βόρεια Αφρική.

τα_ζώα_που_δεν_φοβόμαστε_όμως_θα_έπρεπε_

Κόκκινος γυμνοσάλιαγκας

Αυτοί οι γυμνοσάλιαγκες μπορούν να φτάσουν τα 18 εκατοστά σε μήκος και τρώνε πολύ. Μπορούν να φάνε σχεδόν οτιδήποτε βρίσκουν, αλλά επίσης μεταδίδουν νηματώδη – τα οποία είναι παράσιτα που είναι επικίνδυνα τόσο για τον άνθρωπο όσο και για τα ζώα.

Πού ζουν: Δυτική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, των Κάτω Χωρών, της Γερμανίας, της Ελβετίας, της Δυτικής Πολωνίας και των νότιων τμημάτων των βρετανικών νησιών.

τα_ζώα_που_δεν_φοβόμαστε_όμως_θα_έπρεπε_

Μελόη

Πρόκειται για ένα επικίνδυνο σκαθάρι που δεν μπορεί να πετάξει. Εάν η χημική ουσία που παράγει φτάσει στο δέρμα σας, θα υπάρξουν εγκαύματα και φουσκάλες και θα χρειαστούν πολύς καιρό για να επουλωθούν. Πού ζουν: σχεδόν σε ολόκληρη την περιοχή της Παλιαρκτικής.

τα_ζώα_που_δεν_φοβόμαστε_όμως_θα_έπρεπε_

Κασπία whipsnake

Τα συγκεκριμένα ζώα μπορεί να μην είναι δηλητηριώδη όμως είναι άκρως επιθετικά. Όταν ξεκινήσουν να κάνουν κύκλους γύρω γύρω σημαίνει ότι ετοιμάζονται να πηδήξουν και συνήθως στόχο έχουν τον λαιμό και το πρόσωπο. Πού ζουν: Νότια και Νοτιοανατολική Ευρώπη και Ανατολικό Καζακστάν.

τα_ζώα_που_δεν_φοβόμαστε_όμως_θα_έπρεπε_

Αμφίποδα

Αυτοί οι θαλάσσιοι ψύλλοι δεν δαγκώνουν πολύ συχνά, αλλά όταν το κάνουν, πάντα οδηγεί σε κακό εξάνθημα και ερεθισμό του δέρματος. Μπορείτε να τα βρείτε στην παραλία και στα φύκια. Ζουν σχεδόν σε όλα τα γλυκά νερά, στους ωκεανούς και στα πελάγη. Επίσης μπορεί να βρεθούν στην Ουκρανία και στην Δυτική Ευρώπη.

τα_ζώα_που_δεν_φοβόμαστε_όμως_θα_έπρεπε_

Common backswimmer

Δεν φαίνονται επικίνδυνα, αλλά δεν πρέπει να τα υποτιμάτε ή να τα αγγίζετε. Δεν συμβαίνει πολύ συχνά, αλλά μπορούν ακόμα και να τρυπήσουν το δέρμα σας με τις μύτες τους. Πού ζουν: Ευρώπη και Ρωσία.

τα_ζώα_που_δεν_φοβόμαστε_όμως_θα_έπρεπε_

Κουνούπι τίγρης

Μπορείτε εύκολα να αναγνωρίσετε αυτά τα ζώα από τις λευκές ρίγες στο σώμα και τα πόδια τους. Είναι επικίνδυνα επειδή μεταδίδουν πυρετό του δάγκειου, πυρετό Zika και ιό Chikungunya. Πού ζουν: Ασία, Βόρεια Αμερική και Χαβάη.

τα_ζώα_που_δεν_φοβόμαστε_όμως_θα_έπρεπε_

Κάστορες

Οι κάστορες ζουν στα λαγούμια τους όταν έχει κρύο, αλλά μερικές φορές βγαίνουν για να βρουν τροφή υποβρύχια. Μπορούν να είναι πραγματικά επιθετικοί. Σε περίπτωση κινδύνου, οι κάστορες θα προστατεύσουν την επικράτειά τους. Έτσι, εάν δείτε έναν κάστορα, είναι καλύτερο να μείνετε μακριά από αυτόν για να αποφύγετε δυσάρεστες καταστάσεις.

Πού ζουν: Ισπανία, Γαλλία, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Σκανδιναβία και Ρωσία.

τα_ζώα_που_δεν_φοβόμαστε_όμως_θα_έπρεπε_

Σκαθάρι Bombardier

Οι σκαθάρια Bombardier πήραν το όνομά τους επειδή όταν αισθάνονται απειλούμενα, ψεκάζουν μια βρασμένη χημική ουσία. Είναι επικίνδυνο να αγγίζετε αυτά τα  σκαθάρια επειδή πιθανότατα θα ενεργοποιήσουν τον αμυντικό μηχανισμό τους, οπότε το σκαθάρι θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του και θα έχετε ένα χημικό έγκαυμα.

Είναι ακόμη χειρότερο αν η χημική ουσία μπει στα μάτια σας. Πού ζουν: Ρωσία και στη Νότια Ευρασία.

τα_ζώα_που_δεν_φοβόμαστε_όμως_θα_έπρεπε_

Πασχαλίτσα

Τα περισσότερα είδη πασχαλίτσας είναι ακίνδυνα. Αλλά η πασχαλίτσα του αρλεκίνου είναι επικίνδυνη επειδή μπορεί να σας δαγκώσει με τα ισχυρά σαγόνια της, ειδικά αν πεινά.

Ακόμα κι αν το δάγκωμα δεν είναι δηλητηριώδες, θα εξακολουθεί να υπάρχει ένα χτύπημα και μπορεί να υπάρχει ακόμη και αλλεργική αντίδραση. Η πιο δημοφιλής αντίδραση είναι η επιπεφυκίτιδα που εμφανίζεται εάν αγγίζετε τα μάτια σας αφού αγγίξετε την πασχαλίτσα.

Πού ζουν: Σιβηρία, Καζακστάν, Ιαπωνία, Μογγολία, Κίνα, Κορέα και Ταϊβάν.

τα_ζώα_που_δεν_φοβόμαστε_όμως_θα_έπρεπε_

Πηγή : daddycool