Τα 10 πιο περίεργα μέρη για να ταξιδέψεις.

471
  1. Οι λόφοι της σοκολάτας, Φιλιππίνες  

Ο τοπικός θρύλος λέει ότι είναι τα δάκρυα ενός γίγαντα που ερωτεύθηκε μια όμορφη ντόπια κοπέλα. Η επιστημονική εξήγηση λέει ότι είναι ασβεστολιθικοί λόφοι αλλά χωρίς να υπάρχει σαφή εξήγηση για τα αίτια δημιουργίας τους. Το όνομα τους οφείλεται στο έντονο καφέ χρώμα που έχουν το χειμώνα το οποίο γίνεται έντονο πράσινο το καλοκαίρι.

2. Η πεδιάδα του αλατιού, Βολιβία

Είναι μια τεράστια έκταση 4000 τετραγωνικών μιλίων που δημιουργήθηκε πριν από 30000 χρόνια όταν ξεράθηκε η θάλασσα αφήνοντας πίσω πολλούς τόνους αλατιού. Στις περιόδους βροχών δίνει την εντύπωση ενός τεράστιου καθρέφτη.

3. Το μονοπάτι του γίγαντα, Βόρεια Ιρλανδία

Κάνοντας πεζοπορία στην βόρεια Ιρλανδία θα συναντήσεις ένα μονοπάτι φτιαγμένο από εξάγωνες πέτρες που δημιουργήθηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια από την έκρηξη ηφαιστείου. Κάποια από αυτά είναι μικρά και μπορείς να τα περπατήσεις ενώ άλλα φτάνουν κοντά στα 13 μέτρα ύψος ενώ ο αριθμός τους υπολογίζεται περίπου 40000 στο σύνολο.

4. Ο κόκκινος ποταμός, Ισπανία

Ο ποταμός αυτός είναι αυτό που λέει το όνομα του. Εκτείνεται για περίπου 95 χιλιόμετρα και είναι κόκκινος λόγω ενός βακτηρίου και την έλλειψη οξυγόνου καθώς και από την συνεχή εκμετάλλευση μετάλλων από το 3000 Π.Χ.

5. Λίμνη με στίγματα, Βρετανική Κολούμπια

Κατά τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου το μεγαλύτερο μέρος της λίμνης εξατμίζεται αφήνοντας πίσω κύκλους τα οποία αντανακλούν πολλά χρώματα λόγω των μεταλλευμάτων. Κάποιοι ιθαγενείς την θεωρούν ιερή και ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

6. Νησί Σοκότρα, Ινδικός ωκεανός 

Κοντά στην ακτή της Υεμένης είναι ένα νησί το οποίο είναι διάσημο για την χλωρίδα του. Μπορείς να βρεις 250 είδη φυτών πού δεν υπάρχουν αλλού στον κόσμο και είναι γνωστό και για την υπόλοιπη φυσική ομορφιά του.

7. Το εθνικό μνημείο των κόκκινων λόφων, Αριζόνα

Η άγρια φύση της Αριζόνα είναι μέρος των ποιο όμορφων τοπίων της νοτιοδυτικής Αμερικής. Η αχανής έκταση έχει μια πληθώρα ασβεστολιθικών πετρωμάτων μεταξύ τους και το Κύμα το οποίο είναι κόκκινος ασβεστόλιθος και έχει αφύσικα σχήματα.

8. Το εθνικό δάσος Zhangjiajie, Κίνα

Οι τεράστιες ασβεστολιθικές κολώνες φιλοξενούν πάνω από 157 είδη δέντρων και είναι γνωστές για το επιβλητικό μέγεθος τους και για το σπάνιο φαινόμενο που οφείλουν την δημιουργία τους.

9. Παγετώνας Περίτο Μορένο, Αργεντινή

Ο πιο γνωστός παγετώνας του κόσμου που εκτείνεται για 50 μίλια και είναι ο μοναδικός σε όλο τον κόσμο που συνεχίζει να μεγαλώνει ακόμα και σήμερα. Καθώς μεγαλώνει δημιουργεί ένα φυσικό φράγμα σε μια λίμνη και έναν καταρράκτη όταν το νερό φθείρει τον πάγο δημιουργώντας ένα μοναδικό φαινόμενο.

10. Έρημος Σίμπσον, Αυστραλία

Πρόκειται για μια τεράστια ερημική έκταση με κόκκινο χρώμα που το οφείλει σε οξείδια του σιδήρου. Είναι η τέταρτη μεγαλύτερη έρημος τους κόσμου και βρίσκεται στο κέντρο της ηπείρου.