Το «τρικ» που φουσκώνει το λογαριασμό στο πασχαλινό τραπέζι – Ακριβότερο το αρνί

0
16
Ένα ευρώ παραπάνω σε σχέση με πέρσι θα πωλούνται το κιλό το αρνί και το κατσίκι υπερβαίνοντας τα 12 ευρώ.

Την ίδια ώρα εξαιτίας της απουσίας ελέγχων από την αγορά οι επιτήδιοι με παραπλανητικές ταμπέλες εμφανίζουν μισές τιμές χρεώνοντας ξεχωριστά τα άλλα μέρη του κρέατος όπως τη συκωταριά η οποία τις περισσότερες φορές είναι κατεψυγμένη και για μεγάλο διάστημα βρίσκεται στη συντήρηση.

Συγκεκριμένα όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του Dnews, στην παραπλανητική διαφήμιση αναγράφεται «αρνί, κατσικι, ντόπιο φρέσκο» είναι ξεχωριστά από τη «συκωταριά» την οποία χρεώνουν 6,99 ευρώ και έτσι όταν ο καταναλωτής πάει να αγοράσει αρνί στο λογαριασμό εμφανίζεται άλλη τιμή χρεώνοντας του επιπλέον 6,99 την συκωταριά.

 

varvakios22 e5e42

Οι τιμές

– Το αρνί 12,90 ευρώ το κιλό

– Το κατσικι 12,90 ευρώ το κιλό

varvakios33 2c35b

– Οι γαρδούμπες 8,90 ευρώ το κιλό

– Το κοκορέτσι 9,50 ευρώ το κιλό

– Οι ελληνικές φρέσκες συκωταριες 12,90 ευρώ το κιλό – Οι κατεψυγμένες 6,90 ευρώ το κιλό

Ένα ακόμα τέχνασμα που κάνουν είναι ότι τα καταστήματα ανήκουν σε αλλοδαπούς που δεν ζουν καν στην Ελλάδα και ως εκ τούτο οι υπάλληλοι δεν μπορούν είναι αγορανομικοί υπεύθυνοι. Επομένως και να διαπιστωθούν οι παραβάσεις ή να καταλογιστούν, κανείς δεν πρόκειται να υποστεί κυρώσεις παρά μόνο εάν το κλιμάκιο του υπουργείο ανάπτυξης επιβάλει λουκέτο.

varvakios44 086ca

«Οι καταναλωτές οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί και πρώτου αγοράσουν το οτιδήποτε να ρωτούν συγκεκριμένα για την τιμή των προϊόντων. Τα πράγματα δεν είναι όπως προβάλλονται στις ταμπέλες», δηλώνει στο Dnews έμπορος της Βαρβάκειου υποστηρίζοντας ότι φέτος όπως συνέβη και το τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας στην ιχθυαγορά θα εισαχθούν και θα πωληθούν πολλά κατεψυγμένα προϊόντα τρίτων χωρών δηλαδή άγνωστης προέλευσης ώστε να συγκρατηθεί το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού, το οποίο συνολικά θα είναι ακριβότερο κατά 30%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον την τακτική που ακολουθούν πολλοί στα ιχθυοπωλεία «εμβολιάζοντας» με αλατόνερο τα ψάρια για να ζυγίζονται βαρύτερα, φαίνεται ότι έχουν υιοθετήσει και αρκετοί κρεοπώλες «βάζοντας» νερό στα μπούτια και σε άλλα μαλακά μέλη των σφαγίων.

Τέλος, οι καταναλωτές έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνα αγοράς για να βρουν προϊόντα καλής ποιότητας με προσιτές τιμές.

«Κατεβήκαμε σήμερα στην αγορά για να δούμε τι γίνεται και εδώ εκτός από τα κρεοπωλεία τις γειτονιάς. Βλέπουμε μεγάλες αποκλείσεις. Κάποιοι λένε ότι κοστολογούν το αρνί και το κατσίκι στα 7 ευρώ ενώ άλλοι στα 12. Αυτή η διαφορά προφανώς κρύβει παγίδες», σημειώνει καταναλωτής.

Πηγή: dnews