Εσείς θα συνεχίσετε να αγοράζετε τα παιχνίδια σας από το super market;

0
662

Ίσως η πιο δίκαιη ανακοίνωση της αγοράς, βγήκε από τα χείλη του Γάλλου πρωθυπουργού και μάλιστα σε καιρούς καραντίνας.  Με αφορμή τον συνωστισμό στα super market, απαγόρευσε την πώληση όλων των «μη απαραίτητων» προϊόντων από αυτά.

«Μη απαραίτητα» προϊόντα, θεωρούνται όλα αυτά τα προϊόντα χωρίς τα οποία, μπορείς να ζήσεις. Πωλούνται από μικρά ή μεγαλύτερα καταστήματα της αγοράς και ζουν οι επιχειρηματίες, το προσωπικό και οι οικογένειές τους απ’ αυτά. Από την στιγμή που προϊόντα όπως τα βιβλία, τα λουλούδια, ακόμα και τα παιχνίδια, μπήκαν στα ράφια των super market, ο ανταγωνισμός άλλαξε. Αλλοιώθηκε. Έγειρε… Αλλά, -θα μου πείτε- αυτή είναι η ελεύθερη αγορά.

Όταν όμως σε περιόδους καραντίνας, με κλειστή την λιανική, αυτοί οι σύγχρονοι, υπερμεγέθεις ναοί της κατανάλωσης, παραμένουν ανοιχτοί και συνεχίζουν να απορροφούν το σύνολο –σχεδόν- των αγοραστικών αναγκών του καταναλωτή, είναι προφανές πως δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός. Είναι επίσης λογικό, πως η υπόλοιπη αγορά που έχει αποκλειστικό προϊόν το «μη απαραίτητο προϊόν», θα κλείσει.

Οι Γάλλοι, ανθοπώλες, βιβλιοπώλες, παιχνιδοπώλες και όλοι αυτοί που έχουν ως αποκλειστικό τους αντικείμενο την πώληση «μη απαραίτητων» προϊόντων, βλέποντας τον διαγραφόμενο κίνδυνο να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους την ώρα που τα ανοιχτά –λόγω ανάγκης κάλυψης των βασικών αναγκών-  super market τους έπαιρναν τον πολύτιμο τζίρο, αντέδρασαν. Ως αποτέλεσμα, από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου,  μπορούν να πουλάνε μέσω των e-shop τους ή με παράδοση κατ’ οίκον μέσω τηλεφωνικής ή άλλης παραγγελίας, τα προϊόντα τους, ενώ αυτό απαγορεύτηκε στα  super market κατά την διάρκεια της καραντίνας!

Σε όλη την Ελλάδα, έχουμε την δυνατότητα, να αγοράζουμε με το πάτημα ενός κουμπιού ή τηλεφωνικά, όλα αυτά τα υπέροχα «μη απαραίτητα» προϊόντα που μας κάνουν τη ζωή τόσο όμορφη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει αισθανθεί πίεση από καμμιά αντίστοιχη αντίδραση. Μήπως ήρθε η ώρα να αντιδράσουμε και να του δώσουμε το άλλοθι –έστω-, να κάνει το ίδιο;

Άντε και στα δικά μας!