Λέων | Έχουν αποκλειστεί παθολογικά και γενετικά αίτια και για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών

0
236

Σε εγκληματική ενέργεια αποδίδει και τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο πρόεδρος των Ιατροδικαστών Αθηνών, Γρηγόρης Λέων.

«Υπάρχουν όλα τα στοιχεία και έχουν αποκλειστεί παθολογικά και γενετικά αίτια» ανέφερε ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος των Ιατροδικαστών Αθήνας, σχολιάζοντας την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα και της κατηγορούμενης για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας μητέρας της, Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο Γρηγόρης Λέων απέδωσε τα εύσημα στο εργαστήριο που εντόπισε την κεταμίνη στο αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας και τόνισε πως «Ο άνθρωπος που ανακάλυψε την κεταμίνη με την ίδια μεθοδολογία και στο ίδιο εργαστήριο έκανε και τις εξετάσεις του πρώτου παιδιού. Είναι ξεκάθαρα αρνητικές δεν υπάρχει κεταμίνη.

Είναι εντελώς δεδομένο και εκεί η αιτία θανάτου, είναι σίγουρο είναι καλά δεμένη η δεύτερη περίπτωση, θα δώσει ξεκάθαρη αιτία θανάτου. Υπάρχουν όλα τα στοιχεία και έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά και γενετικά αίτια».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτώμενος σχετικά με τους πιθανούς δράστες, ο Γρηγόρης Λέων σημείωσε «Νομίζω η ίδια παρότι η ιατροδικαστική επιστήμη δεν μπορεί να απαντά για τους δράστες χωρίς να έχει τα στοιχεία. Όμως η συνέντευξη που δίνει μπροστά στις κάμερες είναι αποκαλυπτική. Είναι η μόνη που βρίσκεται σε ένα μονόκλινο δωμάτιο νοσοκομείου. Στη δεύτερη περίπτωση θα πρέπει να διερευνηθεί αν είναι η μόνη δράστης ή αν υπάρχει και άλλο άτομο που είναι μέσα στο σπίτι».

Και συμπληρώνει: «Ουσιαστικά η ίδια η μάνα περιγράφει όλες τις σκηνές του θανάτου. Είναι δίπλα σε όλα τα παιδιά την ώρα που πεθαίνουν. Είναι ο νούμερο 1 ύποπτος. Η ίδια το αποκαλύπτει.

Η Τζωρτζίνα είναι ένα παιδί που υπέφερε συνεχώς. Από την πρώτη στιγμή που προφανώς κάτι είδε μέσα στο σπίτι, η λογική το συνδέει, μετά από 20 μέρες είχαμε την πρώτη απόπειρα. Η μητέρα μας λέει ότι το 6 μηνών βρέφος ήταν στο ίδιο δωμάτιο με τη Τζωρτζίνα.

Το πιο δραματικό είναι ότι αυτό το παιδί στην πρώτη προσπάθεια που είχε αποτέλεσμα την εγκεφαλική βλάβη, ήταν και η βλάβη που αυτό το παιδί το έκανε ανάπηρο. Αντιλαμβανόταν όμως, ζωγράφιζε, γελούσε, φώναζε. Ένα παιδί μπορεί να μην κινηθεί όμως έχει αισθήματα και αντιδράσεις. Φοβάται.

Εδώ και οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι θα πρέπει να συμβάλλουν γιατί όλα τα φαινόμενα είναι εξηγήσιμα. Η μητέρα που φαινόταν ότι κάτι καταλάβαινε από ιατρικούς όρους. Στην ιατροδικαστική΄επιστήμη ξέρουμε όμως πολύ περισσότερα από κάποιον που διαβάζει ένα βιβλίο».

Πηγή: DikaiologitikaNews