Για την υφιστάμενη γέφυρα ποιος θα αποφασίσει..

0
63

Το Υπουργείο Υποδομών προχωρά τον σχεδιασμό για νέα γέφυρα στον Άραχθο, στο ύψος του Τριγώνου, δεσμεύοντας ποσό οκτώ εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Δήμος Αρταίων χαιρετά την εξέλιξη θεωρώντας την πολύ σημαντική για την περιοχή..

Η Περιφέρεια Ηπείρου ωστόσο έχει κάποιους προβληματισμούς.. Όχι τόσο με το νέο έργο αλλά με τις ανάγκες που υπάρχουν στη μία και μοναδική γέφυρα που λειτουργεί εδώ και δεκαετίες.

Τα προβλήματα στην υφιστάμενη γέφυρα αναμένεται να αποτυπωθούν στο σύνολό τους μέσω της μελέτης που ολοκληρώνει η Περιφέρεια Ηπείρου..

Είναι άγνωστο όμως αν το κεντρικό κράτος  που δεσμεύει κονδύλια για νέα γέφυρα θα διαθέσει κάποια για την συντήρηση της υφιστάμενης..

«Υπάρχει μία γέφυρα που πέφτει και βρίσκεται μέσα στον αστικό ιστό της Άρτας. Έχουμε κατεβάσει το όριο στους 20 τόνους από τους εξήντα. Κάναμε μελέτη αλλά το Υπουργείο δίνει οκτώ εκατομμύρια για να γίνει σε άλλο σημείο που δεν έχει καν οριοθέτηση.. Αν δεν υπάρχει συνεργασία δεν πρόκειται να γίνει τίποτα..» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Ηπείρου καταθέτοντας τον προβληματισμό και για την υφιστάμενη και για την σχεδιαζόμενη γέφυρα..

Πηγή: epiruspost.gr