Επιταγή ακρίβειας | Έκτακτο επίδομα καλοκαιριού 200 ευρώ

456
Έκτακτα μέτρα για τη «φωτιά» που έχει ανάψει ο πληθωρισμός στα ελληνικα νοικοκυριά αναζητά το κυβερνητικό επιτελείο μετά και τις συνεχείς ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά καθώς και σε βενζίνη και ενέργεια.

Στο τραπέζι βρίσκεται ένα έκτακτο βοήθημα, μια νέα «επιταγή ακρίβειας», που θα δώσει μια οικονομική «ανάσα» στα ευάλωτα νοικοκυριά που πλήττονται πολύ τους τελευταίους μήνες.

Υπάρχει έντονος προβληματισμός για το πως θα κυλήσει η οικονομία αναφορά με τα έσοδα από τον τουρισμό αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται δεδομένο ότι υπάρχει σκέψη να δοθεί μια νέα «επιταγή ακρίβειας».

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, πριν από λίγο καιρό, είχε αφήσει ανοιχτό το «παράθυρο» για τη χορήγηση του έκτακτου επιδόματος μέσα στον Ιούλιο υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα εξασφαλιστεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος.

Συνεπώς, αν βρεθούν τα δημοσιονομικά περιθώρια, το προσεχές διάστημα δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί νέα επιταγή ακρίβειας, ύψους 200 ευρώ για τους πιο ευάλωτους.

Το επίδομα αυτό, εφόσον δοθεί, όπως όλα δείχνουν θα γίνει με το μοντέλο του έκτακτου Δώρου Πάσχα, δηλαδή σε πολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη και συγκεκριμένα σε χαμηλοσυνταξιούχους, δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και άτομα με αναπηρία.

Σημειώνεται ότι έκτακτο Δώρο Πάσχα, με τη μορφή του εφάπαξ βοηθήματος ύψους 200 ευρώ, χορηγήθηκε σε 676.735 χαμηλοσυνταξιούχους, 166.982 άτομα με αναπηρία και 34.964 ανασφάλιστους υπερήλικες.

Επίσης 625.000 οικογένειες με παιδιά έλαβαν μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού και 241.281 δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος εισέπραξαν διπλή δόση εισοδήματος.