Κολλητός VS Κοπέλα | Γιατί νικάει πάντα ο κολλητός!

0
959

Τι είναι το bromance

Bromance: Η στενή συναισθηματική σχέση αγάπης και στοργής, που αναπτύσσεται μεταξύ δύο ετεροφυλόφιλων αντρών.

Σε ελεύθερη απόδοση: Η φιλία με τον κολλητό σου, ο οποίος μπορεί να μην είναι οικογένειά σου με την κυριολεκτική έννοια του όρου, αλλά εσύ τον αισθάνεσαι ακριβώς έτσι. Φυσικά και θα έκανες οποιαδήποτε θυσία για τον «αδελφό» σου (κι εκείνος για σένα).

Η έρευνα

Επιστημονική μελέτη που διεξήχθη από τα πανεπιστήμια του Γουίντσεστερ και Μπέντφορντσαϊρ και δημοσιεύτηκε στο Men and Masculinities δείχνει ότι οι άντρες περνούν καλύτερα με τον φίλο ή τους φίλους τους, παρά με τη σύντροφο/σύζυγο τους, αλλά και ότι τείνουν να μοιράζονται μαζί του ή μαζί τους περισσότερα προσωπικά πράγματα απ’ ό,τι με τη γυναίκα της ζωής τους.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό, αφού μελέτησαν τη συμπεριφορά 30 ετεροφυλόφιλων αντρών, που είτε ήταν σε σχέση εκείνη τη στιγμή, είτε ήταν στο παρελθόν. Όπως αποδείχθηκε η πλειοψηφία των συμμετεχόντων έβαζε ποιο πάνω στην πυραμίδα των σημαντικών ανθρώπων της ζωής της τον κολλητό συγκριτικά με το έτερον ήμισυ.

Η αιτία που συμβαίνει το bromance στην εποχή μας είναι η εξής σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Stefan Robinson: «Ο σύγχρονος άντρας δεν φοβάται πλέον να έρθει σε επαφή με τα συναισθήματά του και να αποδιώξει από πάνω του την εικόνα του βαρύ αρσενικού, βρίσκοντας έτσι τις σχέσεις με τους κοντινούς του φίλους πιο ικανοποιητικές από τις αντίστοιχες με τη σύζυγο ή την εκάστοτε κοπέλα του».

Για να καταλήξει: «Τα ευρήματά μας επιβεβαιώνουν την αλλαγή της τάσης στις σχέσεις μεταξύ αντρών. Οι άντρες είναι σήμερα πιο έτοιμοι να ανοιχτούν στον άλλο και να συνδεθούν συναισθηματικά, ενώ παλαιότερα για παράδειγμα οι αντρικές φιλίες ήταν ταμπού».

Μόνο αγάπη για τον κολλητό σου.

πηγή: askmen.gr