Προσεχώς περισσότερη ώρα για καφέ και πότο

0
3316

Το πολυπόθητο άνοιγμα της εστίασης έκανε πρεμιέρα την Δευτέρα του Πάσχα 3 Μαΐου και όλα δείχνουν ότι στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η είδηση ότι τα καφέ και τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 22:45 είναι γνωστή και όπως είχε πει και ο κ. Χαρδαλίας «όλοι μας μέχρι τις 23:00 θα πρέπει να είμαστε σπίτι μας». Ο κ. Γεωργιάδης όμως, δήλωσε την Δευτέρα του Πάσχα, ότι το ωράριο λειτουργίας θα «μεγαλώσει».

Συγκεκριμένα, μέχρι τώρα το ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων της εστίασης είναι μέχρι τις 22:45, και μάλιστα οι καταστηματάρχες αν δεν κλείσουν την επιχείρηση τους εκείνη την ώρα, θα έχουν «βαριά» πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας για κάποιες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας από την ημέρα που άνοιξαν καφέ, μπαρ και εστιατόρια ισχύει από τις 23:00 – 05:00.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, την Δευτέρα του Πάσχα ανακοίνωσε ότι στις 15 Μαΐου το ωράριο αυτό θα διευρυνθεί.

Συνεπώς, αυτό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα παύσει με το άνοιγμα του τουρισμό και πλέον το ωράριο των καφέ και των εστιατορίων θα θυμίζουν την προ covid εποχή.

Αναλυτικά είπε πώς σε δυο εβδομάδες θα αλλάξει, και θα ανακοινωθεί και επίσημα μαζί με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου.

Παράλληλα προειδοποίησε ωστόσο ότι το άνοιγμα της εστίασης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι επιστρέφουμε στην… κανονικότητα και τόνισε ότι αποφάσεις θα κρίνονται κάθε εβδομάδα, αφού η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων δεν θα σταματήσει να συνεδριάζει.

Πηγή: DikaiologitikaNews