Διπλή επίθεση με πυραύλους σε ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

0
318
Στόχος επίθεσης με δύο πυραύλους έγινε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα.

Συναγερμός σήμανε στην Ερυθρά Θάλασσα όταν ελληνόκτητο πλοίο που πλέει υπό σημαία νήσων Μάρσαλ, ανέφερε πως έγινε στόχος επίθεσης «με δυο πυραύλους» μέσα σε 20 λεπτά στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης, ανακοίνωσε σήμερα βρετανική ιδιωτική εταιρεία ναυτικής ασφάλειας.

Στόχος επίθεσης των Χούθι ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι πύραυλοι κατέπεσαν στη θάλασσα, «το πλήρωμα είναι σώο και αβλαβές» και «κατευθύνεται προς τον λιμένα που αποτελεί επόμενο σταθμό του», ανέφερε η εταιρεία Ambrey για το συμβάν στην Ερυθρά Θάλασσα. Παρά τις αεροπορικές επιδρομές ΗΠΑ και Βρετανίας, οι Χούθι συνεχίζουν τις επιθέσεις τους κατά εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας της Βρετανίας (UKMTO) ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε  για «συμβάν» στην Ερυθρά Θάλασσα, περίπου 40 ναυτικά μίλια (74 χιλιόμετρα) νότια της πόλης Αλ Μόχα στην Υεμένη. Όπως προέκυψε, το ελληνόκτητο πλοίο έγινε στόχος δυο πυραύλων, ωστόσο δεν χτυπήθηκε. Επίσης, σημείωσε ακόμη ότι το πλήρωμα είναι σώο και συνεχίζει την πορεία προς το λιμάνι που αποτελεί τον επόμενο σταθμό του.

Πηγή: dnews.gr