Χωρίς θεατές οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Τόκιο

134

Χωρίς θεατές θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες καθώς η ιαπωνική κυβέρνηση επιβεβαίωσε και πάλι την πρόθεσή της να δημιουργήσει νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που θα διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, είπε ότι η συγκεκριμένη κίνηση ήταν απαραίτητη ώστε να «εμποδιστεί» η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα από το Τόκιο και να γίνει η ιαπωνική πρωτεύουσα μια ακόμα «πηγή» νέων μολύνσεων που θα οδηγήσει σε νέο κύμα κρουσμάτων παγκοσμίως.

Φυσικά η συγκεκριμένη είδηση δεν έσκασε σαν «κεραυνός εν αιθρία», καθώς τα ΜΜΕ της Ιαπωνίας το τελευταίο διάστημα έκαναν λόγο για σοβαρές σκέψεις στα μέλη της ιαπωνικής κυβέρνησης να πάρουν μια απόφαση προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μετά την έλευση του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, στο Τόκιο, αποφασίστηκε να γίνουν οι αγώνες δίχως την παρουσία θεατών.

Ο πρόεδρος των Αγώνων Σείκο Χασιμότο, είπε ότι η κατάσταση είναι «λυπηρή» και ότι δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, ενώ απολογήθηκε σε όσους αγόρασαν εισιτήρια.