Η Αθήνα φοράει τα γιορτινά της και δείχνει πιο Χριστουγεννιάτικη από ποτέ!

143

Πέρυσι τέτοιες μέρες, το μόνο που μας απασχολούσε ήταν ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της πρωτεύουσας, που δεν είχε εντυπωσιάσει καθόλου εδώ που τα λέμε. Για την ακρίβεια, το Twitter είχε πάρει φωτιά αρνητικών σχολίων για τον στολισμό της Πανεπιστημίου, ο οποίος μαζί με εκείνον της Βασιλίσσης Σοφίας, ήταν παντελώς χάλια και μόνο το κρίστμας σπίριτ δεν μετέδιδαν στους δρόμους.

Από την άλλη, επειδή μάλλον πληρώνουμε κάποιες αμαρτίες το 2020, τα φετινά λαμπόνια που σχηματίζουν αστέρια στην Πανεπιστημίου, είναι χάρμα οφθαλμών, κι εμείς βρισκόμαστε σε lockdown. Και το δάκρυ κυλάει κάθε φορά που τα βλέπουμε από φωτογραφίες, αντί να τα θαυμάσουμε από κοντά και να τα φωτογραφίσουμε όλοι για το insta μας. Πώς μας έχει πετσοκόψει έτσι αυτή η χρονιά βρε παιδιά;

Ο δήμος υπόσχεται ότι φέτος η πόλη θα είναι περισσότερο φωτεινή από ποτέ, αφού ο φωτισμός της θα είναι αντίστοιχος με εκείνον των μεγάλων πρωτευουσών της Ευρώπης. Τα φωτάκια θα είναι το σήμα κατατεθέν των φετινών γιορτών, μιας και λόγω της κατάστασης δεν προβλέπονται άλλες κατασκευές όπως σπιτάκια, παγοδρόμια και υπαίθρια παιδικά παιχνίδια που στήνονται κάθε χρόνο.

Όσο περιμένουμε να φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα, στην Ομόνοια έχει στηθεί ήδη ένα τεχνητό ύψους 15 μέτρων. Φέτος, η πλατεία είναι εντελώς διαφορετική, με το σιντριβάνι να δίνει άλλη χάρη και πνοή, κλέβοντας τις εντυπώσεις και θυμίζοντας την Αθήνα μιας άλλης εποχής.

Πηγή: Neopolis.gr