Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στα Γιάννενα δεν είναι ούτε δέντρο ούτε Χριστουγεννιάτικο (2014)

1844

Πολύ καλά νέα για τους λάτρεις τριγωνικών μεταλλικών σχημάτων, απο τα γραφικά Γιάννενα, όπου το Σάββατο το βράδυ ο δήμαρχος Κώστας Μπέγκας άναψε τα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης.

 

Ο φωτισμός του δέντρου, στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, έδωσε το έναυσμα ώστε τα Γιάννινα να μπουν στο εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων. (πηγή)

 

Με μια πρώτη ματιά μοιάζει σαν τον ψυχεδελικό πύργο του Άιφελ για νάνους ή μήπως είναι μια μεταμοντέρνα ινδιάνικη σκηνή με φωτόσπαθα; Φωλιά για ραδιενεργά χελιδόνια; Εξωγήινο μήνυμα απο το μακρινό διάστημα;

 

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με το πρώτο Luminous – Ioannina Light Festival από τις 29 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό γεγονός που μπορεί να δώσει ταυτότητα στον εορτασμό και σταδιακά να μετατραπεί σε πόλος έλξης για Έλληνες και ξένους.

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο που φωτίζει την κεντρική πλατεία, δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ίδιου φεστιβάλ και αποτελεί μία εναλλακτική εικαστική πρόταση από τον Γιώργο Κεβρεκίδη.

Πηγή έμπνευσης για την κατασκευή του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι η βασική γεωμετρική μορφολογία ενός τυπικού χριστουγεννιάτικου δέντρου που σχηματίζει ισοσκελές τρίγωνο καθώς και άλλα παραπλήσια τριγωνικά σχήματα που συνδέονται συνειρμικά με τα Χριστούγεννα, όπως τα παραδοσιακά μεταλλικά τρίγωνα για τα κάλαντα. (πηγή)

 

 

 

Η εναλλακτική τέχνη ψωροκώσταινας. Σας εύχεται. Καλά. Χριστούγεννα.

luben.tv