Δωρεάν φοίτηση στα βρετανικά πανεπιστήμια και για τους Έλληνες από τον Σεπτέμβριο του 2017.

1375

Σε μια προσπάθεια να κερδίσει τη μερίδα του λέοντος στην ψήφο των νέων, ο «ηγέτης» των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ανακοίνωσε πως θα ακυρώσει τα δίδακτρα για όλους τους φοιτητές των βρετανικών πανεπιστημίων, ξεκινώντας από τον Σεπτέμβρη του 2017. Σπουδές στο Εξωτερικό

Όπως καταλαβαίνετε, η παραπάνω προεκλογική εξαγγελία ευνοεί και χιλιάδες Έλληνες φοιτητές που ήδη σπουδάζουν στην Αγγλία κι άλλους τόσους που «ψάχνονται» για σπουδές στο εξωτερικό. Σπουδές στο Εξωτερικό

Ποιους αφορά το μέτρο Σπουδές στο Εξωτερικό

Σύμφωνα με όσα γράφονται στον Independent, το εν λόγω μέτρο αφορά τους νέους που θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους τον προσεχή Σεπτέμβρη, ενώ από το 2018 και μετά, μια κυβέρνηση των Εργατικών δεσμεύεται πως θα αναστείλει τα δίδακτρα για όλους του φοιτητές ως το τέλος των σπουδών τους.

Ωστόσο, η εξαγγελία αυτή -των Εργατικών- αγγίζει όμως και τους Έλληνες φοιτητές, καθώς, σύμφωνα με το κόμμα, το μέτρο θα εφαρμοστεί και σε νέους από χώρες μέλη της ΕΕ, με τους Βρετανούς προοδευτικούς να αναζητούν ανάλογες συμφωνίες με πανεπιστήμια της Ευρώπης κατά τις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Τι δήλωσε ο Κόρμπιν Σπουδές στο Εξωτερικό

“Θα διαγράψουμε τα δίδακτρα και θα εξασφαλίσουμε πως τα πανεπιστήμια έχουν τα έσοδα που χρειάζονται ώστε να συνεχίσουν να παρέχουν διεθνών προδιαγραφών παιδεία” σημείωσε ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Στα ίδια πλαίσια, ο Κόρμπιν κατηγόρησε τους Τόρις που βρίσκονται τώρα στην εξουσία, πως έχουν ανεβάσει τα δίδακτρα σε τραγικά επίπεδα, που αγγίζουν τις 9.000 λίρες το χρόνο, αποτρέποντας χιλιάδες μαθητές από την εξακολούθηση των σπουδών τους στην ανώτατη εκπαίδευση.

Συμπεράσματα Σπουδές στο Εξωτερικό

Το παραπάνω μέτρο είναι κάτι που θα βοηθήσει αρκετούς νέους να προσανατολιστούν στα Βρετανικά πανεπιστήμια, τα οποία είναι ανάμεσα στα πιο δημοφιλή του κόσμου. Βέβαια, αν «περάσει» κάτι τέτοιο σίγουρα η εισαγωγή φοιτητών θα γίνει με ακόμα πιο αυστηρά κριτήρια ως προς το επίπεδο γνώσεων που θα απαιτούνται να έχουν οι υποψήφιοι.

Αν όντως σε ψήσαμε πρέπει να ξέρεις τα έγγραφα που θα χρειαστεί να έχεις μαζί σου, αν θες να σπουδάσεις στην Αγγλία.