Σπουδάζεις UOI; Διάβασμα για πτυχίο τέλος! Σου βρήκαμε τη λύση…

1904

Η στιγμή της αλήθειας έφτασε. Σε λίγες ώρες έχεις να δώσεις μάθημα αλλά δεν έχεις διαβάσει τίποτα.

Άγχος, αγωνία, φόβος, άμπε λαλέ.

Πρέπει να βγάλεις 500 σελίδες ύλη μέσα σε 5 ώρες, οπότε πρέπει ανά μία ώρα να διαβάζεις 100 σελίδες, περίπου, μιάμιση σελίδα το λεπτό.

Αδύνατον..

Μία λύση θα μπορούσε να είναι το σκονάκι αλλά δεν ξέρεις καν ποια είναι τα sos. Άλλο ένα μάθημα που πάει κουβά…

Αναλογίζεσαι αν θα μπορούσε να υπάρξει τρόπος να πέρναγες το μάθημα χωρίς να ξέρεις όλο το βιβλίο απέξω. Σίγουρα υπάρχει  αρκεί  να στοχεύσεις σε  ένα άτομο που μπορεί να σε βοηθήσει και εξηγούμε τι εννοώ.

Ενώ όλοι οι άλλοι κάθονται με τις ώρες πάνω σε ένα βιβλίο, εσύ μπορείς να βγαίνεις και να ξενυχτάς, αρκεί να έχεις μια καλή και φιλική σχέση με ένα συγκεκριμένο άτομο. Υπάρχουν τρεις φιγούρες ανθρώπων που μπορούν να σε βοηθήσουν να πετύχεις το σκοπό σου.

Αν ξέρεις καλά είτε τον καθηγητή είτε τον επιτηρητή είτε το σπασίκλα του τμήματος είσαι ικανός να περάσεις το μάθημα με μηδέν (περίπου) διάβασμα.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

Φιγούρα απρόσιτη. Συνήθως είναι απόμακρος, αγέλαστος σαν να γεννήθηκε καθηγητής. Κατά βάθος μισεί τον μέσο φοιτητή για αυτό και το μάθημα του φροντίζει να το κάνει τόσο δυσνόητο, ώστε το αμφιθέατρο να είναι πιο άδειο και από σινεμά που παίζει ταινία του Αγγελόπουλου. Ομολογούμενος είναι αρκετά δύσκολο να αποκτήσεις κολλητιλίκια μαζί του . Οι φήμες που διέπουν μερικούς καθηγητές ότι ανάλογα με τη κομματική παράταξη που είσαι μπορεί να σε περάσουν ελέγχεται ως ανακριβής. Ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης τους είναι το γλείψιμο. Ναι, πρέπει να το πάρεις απόφαση, πρέπει να πατήσεις μερικές φορές στο μάθημα του και να τον γλύψεις. Οφείλεις τουλάχιστον τέσσερις ώρες από τη ζωή σου να τις σπαταλήσεις και να πας στο μάθημα του, ενώ είναι και υποχρεωτικό να τον κάνεις να σε συμπαθήσει. Από τη μεριά σου  πρέπει να γράψεις το λιγότερο (άριστα) τρία για να σε περάσει με πέντε (και πολύ σου είναι).

Βαθμός δυσκολίας 1242

 

ΕΠΙΤΗΡΗΤΗΣ

Φιγούρα περίεργη. Συνήθως είναι διδακτορικός του καθηγητή. Έχει περάσει πρόσφατα από τη θέση σου και ξέρει πόσο σημαντικό είναι για σένα να  περνάς μαθήματα αδιάβαστος. Βέβαια δεν πρέπει να λησμονάς ότι διάβαζε πιο πολύ από σένα όταν ήταν στο πτυχίο του. Το καλό της υπόθεσης είναι πως κυκλοφορεί στο πανεπιστήμιο δίπλα σου, κοντά σου. Θέλει και αυτός να πηγαίνει για καφέ και να φλερτάρει. Δεν έχεις παρά να τον φέρεις στη παρέα σου. Να πιείτε δυο ποτάκια μαζί ( να τον κεράσεις!) ώστε την κρίσιμη στιγμή να κάνει τα στραβά μάτια. Σε αυτή τη περίπτωση καλό θα είναι να έχεις κάποια σκονάκια μαζί σου αλλά δεν χρειάζεται να ναι πολύ μικρά. Έχεις κερδίσει την ανοχή του.

 

Βαθμός δυσκολίας 4

 

ΣΠΑΣΙΚΛΑΣ

Το στερεότυπο που έχεις φτιάξει στο μυαλό σου ότι ο σπασίκλας της σχολής σου φοράει γυαλιά, δεν  βγαίνει ποτέ έξω ούτε για κανταΐφι και  παίρνει πτυχίο στα τέσσερα χρόνια είναι απόλυτα σωστό. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ρομπότ, τα στρατιωτάκια της σχολής. Οι σημειώσεις τους  έχουν τη μαγική λέξη sos πάνω τους και είναι το λιγότερο δυσεύρετες. Γνωρίζεις ότι ακόμα και αν κάτσεις συμπωματικά δίπλα τους στις εξετάσεις, δεν πρόκειται να σου κάνουν τη χάρη. Επιτρέπουν μόνο σε λίγους να δουν το γραπτό τους οι οποίοι διαβάζουν εξίσου πολύ. Κάποιοι λένε ότι πρέπει λίγο πριν τις εξετάσεις πρέπει να τους κάνεις τα γλυκά μάτια. Να τους φλερτάρεις.  Εγώ πάντως δεν στο προτείνω. Μπορεί να ενδώσουν και να τρέχεις (το έχω πονοκέφαλο δεν πιάνει). Σωστότερη τακτική μαζί τους είναι να τους πλησιάσεις ως φίλος που θέλεις να τους μοιάσεις. Γουστάρουν να τους παινεύεις και να νιώθουν καλύτεροι από σένα. Θέλουν να ακούνε ότι είναι οι νέοι Αϊνστάιν. Τέλος την ώρα της εξέτασης φρόντισε να τους πάρεις με το αμάξι σου για να αποκτήσεις το δικαίωμα να κάτσεις κοντά τους.

Βαθμός δυσκολίας 8

GOOD LUCK