Υγρασία στον τοίχο | Πώς καθαρίζεται;

299

Μία από τις πιο συχνές έγνοιες των νοικοκυρών αφορά την υγρασία στον τοίχο και πώς καθαρίζεται. Αυτό είναι απόλυτα λογικό, αφού η υγρασία αποτελεί πρόβλημα για πολλά σπίτια και δωμάτια. Όταν εμφανίζονται προβλήματα υγρασίας, είναι σημαντικό να βρεθεί η ρίζα του προβλήματος ώστε να μπορέσετε να την αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά. Συχνά, η υγρασία προέρχεται από έξω, και τότε η πρακτική λύση στο πρόβλημα δίνεται μέσω της αποτελεσματικής μόνωσης.

Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που η υγρασία παράγεται στο εσωτερικό του σπιτιού, σε δωμάτια όπως η κουζίνα και το μπάνιο, όταν δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα σε αυτά τα δωμάτια, όπως το μαγείρεμα αλλά και ένα ζεστό μπάνιο, δημιουργούν ατμούς, οι οποίοι στη συνέχεια υγροποιούνται όταν συναντούν τον δροσερό τοίχο, και παραμένουν στην επιφάνειά του με τη μορφή υγρασίας. Αν η υγρασία παραμείνει και δεν καθαριστεί, οδηγεί στην εμφάνιση μούχλας, και αυτό – πέρα από ανθυγιεινό- είναι άκρως αντιαισθητικό και καταστρέφει τις φιλότιμες προσπάθειές σας για την όμορφη διακόσμηση της κουζίνας σας. Παρακάτω θα βρείτε πρακτικές λύσεις για το καθάρισμα τοίχων από την υγρασία που παράγεται στο εσωτερικό του σπιτιού, που θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τους τοίχους σας σαν καινούργιους!

  1. Βάψτε με το κατάλληλο χρώμα

Απολαμβάνετε το ζεστό σας μπάνιο αλλά μετά το μετανιώνετε γιατί το ταβάνι του μπάνιου σας είναι γεμάτο μαύρες κηλίδες; Έχετε βάλει τα δυνατά σας για τη διακόσμηση της κουζίνας σας αλλά λεκέδες από υγρασία και μούχλα καταστρέφουν το όμορφο αποτέλεσμα; Μην απελπίζεστε! Καταρχήν χρειάζεται καλό καθάρισμα τοίχων για να απομακρύνετε τη μούχλα και τις κηλίδες που έχουν ήδη προκληθεί. Αν ανησυχείτε για την υγρασία στον τοίχο και πώς καθαρίζεται, τότε αυτό θα το πετύχετε με ένα καθαρό σφουγγάρι, ένα βιοκτόνο προϊόν με απολυμαντική δράση (πχ χλωρίνη) και καλό τρίψιμο.

  1. Καλός αερισμός

Όταν η υγρασία παράγεται στο εσωτερικό του σπιτιού, τότε ο φρέσκος αέρας θα βοηθήσει ώστε να μην υπάρχει συμπύκνωση υδρατμών. Αερίστε καλά το δωμάτιο που έχει υγρασία, όπως την κουζίνα και το μπάνιο σας, κατά τη διάρκεια ή έστω μετά τη δραστηριότητα που προκάλεσε υδρατμούς. Αν είναι εφικτό ο αερισμός να είναι διαμπερής, ακόμη καλύτερα. Με ένα καθαρό πανί σκουπίστε προσεκτικά τις επιφάνειες όπου οι ατμοί υγροποιήθηκαν. Το καθάρισμα τοίχων γίνεται πιο σημαντικό κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή και η ατμόσφαιρα υγρή, και δεν μπορούν να στεγνώσουν εύκολα και γρήγορα με τον αερισμό.

  1. Διακόσμηση κουζίνας με επίκεντρο την υγρασία

Συχνά μια σκούρα απόχρωση στους τοίχους μπορεί να «κρύψει» μικρούς λεκέδες υγρασίας, που θα προλαβαίνετε να καθαρίσετε πριν μετατραπούν σε μούχλα. Από την άλλη, οι ανοιχτές και φρουτώδεις αποχρώσεις, όπως δροσερό πράσινο, ηλιόλουστο κίτρινο και απαλό ροζ, είναι ιδανική επιλογή αφού φέρνουν στο σπίτι σας την καθαρότητα και την φρεσκάδα που τόσο έχει ανάγκη ένας χώρος που παλεύει με την υγρασία. Το αντιμικροβιακό πλαστικό χρώμα Neopal Kitchen & Bathroom Eco είναι διαθέσιμο σε αμέτρητες αποχρώσεις, για να βρείτε αυτήν που σας αρέσει! Τέλος, για μια ωραία διακόσμηση κουζίνας δεν αρκεί μόνο το χρώμα, αλλά και η αποτελεσματική προετοιμασία της επιφάνειας: ασταρώστε με το Αστάρι Vivedur, το οποίο παρουσιάζει ενισχυμένη στεγανότητα, και κατόπιν βάψτε δύο χέρια με το Neopal Kitchen & Bathroom Eco, στην επιθυμητή απόχρωση.

  1. Επενδύστε σε έναν αφυγραντήρα

Αν ακόμη αναρωτιέστε για την υγρασία στον τοίχο και πώς καθαρίζεται, ίσως πρέπει να αναλάβετε δραστικότερα μέτρα: επενδύστε σε έναν αφυγραντήρα, που θα μειώσει τα επίπεδα της υγρασίας των δωματίων του σπιτιού σας, προλαμβάνοντας την εμφάνιση μούχλας.

πηγή:queen.gr