Παραδοσιακό Παντοπωλείο Οικογένειας Τσομπανίδη | Όταν η παράδοση συναντάει τις γεύσεις

1835

Συναντήσαμε τον κύριο Άνθιμο Τσομπανίδη και συζητήσαμε μαζί του για την ιστορία
της οικογένειάς του στην αλευροποιία και το «Παραδοσιακό Παντοπωλείο Οικογένειας Τσομπανίδη» που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Μιλήστε μας για τα πρώτα βήματα της οικογενειακής επιχείρησης Τσομπανίδη. Πώς
ξεκινά για σας η παράδοση στην αλευροποιία;

Τα πρώτα βήματα της επιχείρησης ξεκινάνε δειλά δειλά τη δεκαετία του 1920. Ο προπάππους μου ανοίγει τον πρώτο μύλο στα Γιάννενα γνωστός ως «ο μύλος του Σκαρβέλη». Έπειτα η επιχείρηση περνάει στα χέρια της μητέρας μας, Μαρίνας Σκαρβέλη, και του πατέρα μας, Ζωγράφου Τσομπανίδη, ο οποίος το 1990 μεταφέρει τον κυλινδρόμυλο στις νέες του εγκαταστάσεις στην βιομηχανική περιοχή. Έτσι ο παλιός «μύλος του Σκαρβέλη» της οδού Μαυρογιάννη γίνεται το πρώτο μας κατάστημα λιανικού εμπορίου με την καινούρια πια
επωνυμία «Μύλοι Ιωαννίνων, ο Νεομάρτυς Γεώργιος». Η αφοσίωση των γονιών μας,
Μαρίνας και Ζωγράφου, η θέληση, η σκληρή δουλειά αλλά κυρίως η εμπιστοσύνη των
πελατών δίνει σε μας τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε το δεύτερο κατάστημά μας στην
οδό Αρχ. Μακαρίου. Αξιοποιώντας εμείς, τα δισέγγονά του (η 4η γενιά), όλη αυτή την παρακαταθήκη συνεχίζουμε την επιτυχημένη πορεία της επιχείρησης λειτουργώντας στα
Γιάννενα το νέο μας κατάστημα «Παραδοσιακό Παντοπωλείο Οικογένειας Τσομπανίδη»
που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην 28ης Οκτωβρίου.


Πώς συνεχίζεται μέχρι σήμερα αυτή η παράδοση, τη στιγμή που φέρνετε στην πόλη
μια μοντέρνα ιδέα, ενός «Παραδοσιακού Παντοπωλείου»;

Η ιδέα για ένα παραδοσιακό παντοπωλείο γεννήθηκε, όταν με τον αδερφό μου Γιώργο
και τις συζύγους μας αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω: να προσφέρουμε
στο ευρύ καταναλωτικό κοινό που μας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια κάτι διαφορετικό. Θέλαμε, λοιπόν, εκτός από τα δικά μας άλευρα και όσπρια αρίστης ποιότητας Ελλήνων παραγωγών, να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα Ελληνικά Προϊόντα, τα οποία προέρχονται από μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις. Με τον τρόπο αυτό αφενός στηρίζουμε τις παραπάνω επιχειρήσεις, αφετέρου δίνουμε τη δυνατότητα στο Γιαννιώτικο κοινό να γνωρίσει ιδιαίτερα προϊόντα που παράγονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.


Ποιες ετικέτες από τα ράφια του «Παραδοσιακού Παντοπωλείου» θα ξεχώριζε κανείς;

Έχουμε προσπαθήσει όλα τα προϊόντα που έχει το παντοπωλείο μας να είναι διαλεχτά. Όλες οι ετικέτες μας είναι επιλεγμένες με μεγάλη προσοχή και μεράκι. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι μπορείτε να βρείτε: αλλαντικά «Sary», τυροκομικά «Δονάτου», μανιταροπροϊόντα με την επωνυμία «Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων», έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «Μολών Λαβέ», και ακόμη περισσότερα που αξίζει να δοκιμάσετε, αν πραγματικά το ζητούμενο για σας είναι να απογειώσετε γευστικά κάθε σας συνταγή!


Στους απαιτητικούς πελάτες που αναζητούν γεύσεις ποιότητας, ποια εκλεκτά προϊόντα θα προτείνατε;

Είναι μεγάλη ικανοποίηση για μας το ότι κάποια προϊόντα μας έχουν αγαπηθεί από τους πλέον απαιτητικούς πελάτες. Σας προτείνουμε, λοιπόν, ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε Γραβιέρα με τρούφα ή με κρασί, γαλοπούλα στα κάρβουνα, παστράμι (μοσχαράκι γάλακτος φυσικής ωρίμανσης σε κρασί ) ή παστουρμά. Στα ράφια του παντοπωλείου μας θα βρείτε, επίσης, τις ιδιαίτερες γκρανόλες.

 

Παραδοσιακό παντοπωλείο Οικογένειας Τσομπανίδη
Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 55
Τηλέφωνο: 2651071111
Facebook: Παραδοσιακό Παντοπωλείο οικογένειας Τσομπανίδη

 

Διαβάστε εδώ όλο το VIP CLASSIC MAGAZINE