HTML tutorial
Αρχική Uncategorized Πρόστιμα ξεκίνησε να επιβάλλει το υπουργείο ανάπτυξης σε όσα εστιατόρια δίνουν χύμα...

Πρόστιμα ξεκίνησε να επιβάλλει το υπουργείο ανάπτυξης σε όσα εστιατόρια δίνουν χύμα τσίπουρο

0
2068

Kαταστήματα που πουλούσαν χύμα τσίπουρο και τσικουδιά, κατά παράβαση της νομοθεσίας διαπίστωσε σε ελέγχους που διενήργησε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση «σύμφωνα με το άρθρο 75, παρ. 3, εδ. Γ της προαναφερθείσας απόφασης, το προϊόν που προσφέρεται αποκλειστικά και μόνο χύμα είναι το ΠΡΟΪΟΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΩΝ (ΔΙΗΜΕΡΩΝ) και οποιαδήποτε άλλη αναγραφή ονομασίας για χύμα προϊόντα αυτού του τύπου, όπως «Τσίπουρο» ή «Τσικουδιά» (τα οποία διατίθενται αποκλειστικά εμφιαλωμένα) στους τιμοκαταλόγους και στα λοιπά έγγραφα διακίνησης και εμπορίας, απαγορεύεται».

Σημειώνεται παράλληλα πως «προκειμένου να τηρηθεί το θεσμικό πλαίσιο, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή έχει εντάξει στο ετήσιο επιχειρησιακό πλάνο ελέγχου και εποπτείας της αγοράς τους κλάδους και τα σημεία που εμπλέκονται στην διακίνηση και πώληση των ως άνω προϊόντων.

Η ενίσχυση των παραγωγικών κλάδων μέσω της προστασίας των εμπορικών σημάτων, καθώς και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αποτελούν κεντρική προτεραιότητα της πολιτικής μας».

Πλήγμα για τα αλκοολούχα ποτά το λαθρεμπόριο

Άλλωστε το λαθρεμπόριο στα ελληνικά αποστάγματα είναι ένα ζήτημα που προβληματίζει έντονα τους επαγγελματίες του κλάδου. Ο πρόεδρος του  Συνδέσμου Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών  Νίκος Καλογιάννης, είχε αναφερθεί στο θέμα κατά τη διάρκεια πρόσφατης εκδήλωσης, ζητώντας την αυστηροποίηση των ελέγχων καθώς και εξίσωση της φορολογίας στους εποχιακούς παραγωγούς (διήμερους) τσίπουρου.

Όπως είχε επισημάνει ο κ. Καλογιάννης, υπάρχουν  «διήμεροι» παραγωγοί που δεν παράγουν για δική τους κατανάλωση, αλλά προχωρούν και στην εμπορία χύμα τσίπουρου καθώς εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι δεν επιβαρύνονται σχεδόν καθόλου με φορολογία για το προϊόν τους.

Παράλληλα σημείωσε κάποιοι επιτήδιοι εκμεταλλεύονται το φορολογικό καθεστώς των διήμερων παραγωγών και εισάγουν χύμα τσίπουρο αμφίβολης ποιότητας από γειτονικά κράτη, το οποίο «βαφτίζουν» ελληνικό και το διαθέτουν στην ελληνική αγορά.

insider.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ