Τροχαίο στη σήραγγα Ακτίου: «Τραγικό λάθος του οδηγού της νταλίκας», λέει ο δήμαρχος Πρέβεζας

0
24

Στις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το σοβαρό τροχαίο στην είσοδο της υποθαλάσσιας ζεύξης Ακτίου αναφέρθηκε ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, δίνοντας τη δική του εικόνα για όσα προηγήθηκαν της σύγκρουσης της νταλίκας με τα αυτοκίνητα που είχαν σταματήσει.Το τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Αυγούστου 2026, στο ρεύμα κυκλοφορίας από την Πρέβεζα προς το Άκτιο. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος, όλα ξεκίνησαν όταν ένα αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε μέσα στην υποθαλάσσια σήραγγα.

Για τον λόγο αυτό ενεργοποιήθηκε ο κόκκινος σηματοδότης πριν από την είσοδο, ώστε να μην εισέρχονται άλλα οχήματα μέχρι να απομακρυνθεί το ακινητοποιημένο ΙΧ. Τα αυτοκίνητα που ακολουθούσαν σταμάτησαν και σχηματίστηκε ουρά.

Η νταλίκα που κατευθυνόταν προς το Άκτιο, σύμφωνα πάντα με την περιγραφή του δημάρχου, δεν σταμάτησε εγκαίρως και έπεσε πάνω στα οχήματα που περίμεναν.

Ο Νίκος Γεωργάκος απέδωσε τη σύγκρουση, με βάση τις πληροφορίες που είχε στη διάθεσή του, στο γεγονός ότι ο οδηγός της νταλίκας δεν αντιλήφθηκε εγκαίρως τον κόκκινο σηματοδότη.

«Μέσα στην υποθαλάσσια είχε ακινητοποιηθεί ένα αυτοκίνητο και είχε ανάψει κόκκινο, ώστε να μην εισέρχονται άλλα οχήματα», ανέφερε, εξηγώντας ότι τα υπόλοιπα αυτοκίνητα περίμεναν μέχρι να απομακρυνθεί το όχημα από τη σήραγγα.

Για τη στιγμή της σύγκρουσης σημείωσε ότι «η νταλίκα δεν είδε ή δεν αντιλήφθηκε εγκαίρως το κόκκινο» και χαρακτήρισε όσα ακολούθησαν «ένα τραγικό λάθος του οδηγού της νταλίκας».

Ο δήμαρχος Πρέβεζας εξέφρασε παράλληλα την απορία του για το πώς συνέβη ένα τέτοιο τροχαίο στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς, όπως επισήμανε, πριν από την είσοδο της υποθαλάσσιας υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες και δεν αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες.

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς έγινε», ανέφερε, προσθέτοντας την εκτίμηση ότι ο οδηγός «μάλλον δεν είδε τίποτα».

Οι ακριβείς συνθήκες και τα αίτια του τροχαίου αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης από τις αρμόδιες Αρχές.

Οκτώ τραυματίες – Ανάμεσά τους μικρά παιδιά

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν συνολικά οκτώ άνθρωποι. Σύμφωνα με την ενημέρωση που μετέφερε ο Νίκος Γεωργάκος, πρόκειται για δύο Έλληνες, τρεις Ιταλούς και τρεις Ρουμάνους, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και μικρά παιδιά, ενώ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που επικαλέστηκε ο δήμαρχος, τα τραύματα δεν φαίνονταν να προκαλούν ανησυχία.

Στο τροχαίο ενεπλάκησαν συνολικά η νταλίκα και τρία αυτοκίνητα. Το ένα ΙΧ έφερε ρουμανικές πινακίδες, το δεύτερο ιταλικές και το τρίτο ελληνικές, ενώ Έλληνας είναι και ο οδηγός του φορτηγού.

Μετά τη σύγκρουση υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης. Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και της Τροχαίας, ενώ για τη μεταφορά των τραυματιών στο Νοσοκομείο Πρέβεζας κινητοποιήθηκαν τρία ασθενοφόρα. Χρειάστηκε επίσης η επέμβαση πυροσβεστών για τον απεγκλωβισμό επιβαινόντων.

Τα εμπλεκόμενα οχήματα υπέστησαν μεγάλες ζημιές, ενώ συντρίμμια από τη σύγκρουση διασκορπίστηκαν στο οδόστρωμα.

Το τροχαίο είχε άμεσες επιπτώσεις και στην κυκλοφορία. Η είσοδος της υποθαλάσσιας ζεύξης από την Πρέβεζα προς το Άκτιο έκλεισε προσωρινά, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές αυτοκινήτων αρκετών χιλιομέτρων, σε μία ημέρα με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, η υποθαλάσσια εξυπηρετεί μεγάλο όγκο οχημάτων, μεταξύ άλλων και την κυκλοφορία προς την Ηγουμενίτσα. Η κίνηση άρχισε στη συνέχεια να αποκαθίσταται σταδιακά, με τις αρμόδιες Αρχές να συνεχίζουν τη διερεύνηση του τροχαίου.

πηγή: epirusgate