Θερινό σινεμά στα Παλιά Σφαγεία

0
758

Επιτέλους ξεκινούν οι προβολές θερινού σινεμά από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής» ή αλλιώς στα παλιά σφαγεία όπως συνηθίζουμε να αναφερόμαστε.

Οι προβολές ξεκινούν αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα στις 4 Ιουλίου ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα ταινιών παρά μόνο η πρώτη.

Πρόκειται για την ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε «Μετά τα Μεσάνυχτα» (1985) με τους: Γκρίφιν Νταν, Ροζάνα Αρκέτ, Λίντα Φιορεντίνο, Τέρι Γκαρ, Βέρνα Μπλουμ, Τσιτς και Τσονγκ.

Η υπόθεση: Ένας υπάλληλος, ο Πωλ, φτάνει αργά το βράδυ στη συνοικία του Σόχο για να συναντήσει μια όμορφη γυναίκα, τη Μάρσι, που γνώρισε σ’ ένα μπαρ. Η αθώα ερωτική περιπέτειά του μεταβάλλεται σ’ εφιάλτη καθώς χάνει τα λεφτά του, αδυνατεί να γυρίσει σπίτι του και κατηγορείται για όλα τα κακά της συνοικίας.

Στη νυχτερινή του εξόρμηση, ο ανυποψίαστος Πωλ θα ζήσει ένα εφιαλτικό βράδυ με καφκικό χαρακτήρα, θα συναντήσει ετερόκλητες και κατά κανόνα αλλόκοτες προσωπικότητες και θα ζήσει μια σειρά από απίστευτες καταστάσεις, προσπαθώντας να κάνει το αυτονόητο, να επιστρέψει σπίτι του. Μια ταινία που, αν και έχει αρκετές κωμικές στιγμές, δείχνει όλη την παράνοια και την τρέλα της μεγαλούπολης, όπως αναφέρεται στο σχετικό σημείωμα.

Η είσοδος για τους πολίτες ειναι δωρεάν.