Τεστ σχέσεων: Μήπως είσαι εσύ ο τοξικός σύντροφος ;

0
237
Το τεστ που μπορεί να σου δώσει μια εικόνα, σχετικά με τις τοξικές συμπεριφορές σου σε σχέσεις.

Μπορεί να έχει γίνει μεγάλη πρόοδος χάρη στη ψυχοθεραπεία, ωστόσο οι τοξικές σχέσεις και σύντροφοι, εξακολουθεί να είναι ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα. Σίγουρα οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι όλες εύκολες, ωστόσο χρειάζονται οι κατάλληλοι χειρισμοί προκειμένου να βρεις την ισορροπία και να μπορέσεις να απολαύσεις τη ζωή και τις στιγμές με τον σύντροφο σου, έχοντας όσο το δυνατόν λιγότερες κακές συμπεριφορές και στιγμές ανάμεσα σας.

Τι γίνεται στην περίπτωση όμως, που ο ένας από τους δυο, είναι πράγματι τοξικός και αυτό κρατάει τη σχέση στάσιμη, αλλά επίσης σου δημιουργεί συχνά αρνητικά συναισθήματα και τοξικότητα;

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καταλάβεις αν ο «τοξικός της υπόθεσης είσαι εσύ», όπως για παράδειγμα αν απειλείς ότι θα χωρίσεις τον σύντροφο σου αν κάνει κάποιο λάθος ή δεν πάρει την απόφαση που θέλεις. Ή μπορεί να ζηλεύεις έντονα εξαιτίας δικών σου θεμάτων εμπιστοσύνης και να προκαλείς πίεση και τοξικότητα.

Για να τα διορθώσεις όλα αυτά όμως, χρειάζεται πρώτα να τα αναγνωρίσεις και να τα συνειδητοποιήσεις. Και το παρακάτω τεστ είναι μια πολύ καλή αρχή, για να δεις αν έχεις τοξικές συμπεριφορές στο ταίρι σου και αν τελικά το πρόβλημα στη σχέση δεν είναι μόνο ο σύντροφός σου, αλλά ξεκινάει και από εσένα:

Κάνε εδώ το τεστ τοξικού συντρόφου

Πηγή: jenny.gr