TEDxUniversityofIoannina | Το μεγαλύτερο EVENT, έρχεται για 2η χρονιά στα Ιωάννινα!

0
3793

Το TEDxUniversityofIoannina , μετά την επιτυχημένη  ¨παρθενική ¨ του εμφάνιση την περασμένη χρονιά , διοργανώνεται και φέτος με σκοπό να διαδώσει αξιόλογες ιδέες στην πόλη των Ιωαννίνων και όχι μόνο . Για το λόγο αυτό οι διοργανωτές αυτού του event  , μας παραχώρησαν μια συνέντευξη ώστε να μας δώσουν μια μικρή  ¨ γεύση ¨  για το τι θα ακολουθήσει .

Μιλήσαμε λοιπόν με τον διοργανωτή Γκέκα Χαράλαμπο και τον συνδιοργανωτή  Γκεσούλη Αλέξανδρο .

 

  • Πείτε μας τι είναι όλος αυτός ο θεσμός και ποια η φιλοσοφία του TEDx !

Γκέκας Χ. : Η βασική φιλοσοφία των TED αλλά και TEDx event είναι η διάδοση ιδεών που αξίζουν , όπως λέει και το μοτο τους ( Ideas Worth Spreading ) ,μέσα από τα αντίστοιχα συνέδρια . Ειδικότερα στηρίζεται πάνω σε ομιλίες οι οποίες μπορεί να είναι από οποιαδήποτε τομείς , όπως για παράδειγμα επιστημονικό , καλλιτεχνικό , τον εθελοντισμό και πολλούς άλλους καθώς και προσωπικές εμπειρίες .

 

 

  • Οπότε το TEDxUniversityofIoannina έρχεται και φέτος με σκοπό να γίνουν ακόμη περισσότερες ιδέες γνωστές στην πόλη μας .Πείτε μας λοιπόν ποιες είναι οι βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουμε για το συνέδριο .

Γκεσούλης Α .: Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου στην Ζωσιμαία παιδαγωγική ακαδημία . Η έναρξη θα γίνει στις 12 το μεσημέρι και η διάρκεια του θα κυμανθεί από 6 έως 7 ώρες . Θα είναι χωρισμένο σε 3 περιόδους με διάφορες ομιλίες .Θα υπάρξουν φυσικά 2 μεγάλα διαλλείματα για να ξεκουραστεί ο κόσμος όπου θα παρέχουμε στο κοινό ποικιλία φαγητών από μπουφέ αλλά και νερό και αναψυκτικά .

 

 

  • Το περσινό event , όπως μας πληροφορήσατε είχε και μια θεματολογία . Θα υπάρξει και φέτος κάτι αντίστοιχο ?

Γκέκας Χ. : Ναι όπως και πέρυσι θα υπάρχει ένα θέμα . η φετινή θεματολογία μας είναι το “ Think outside the box” Όλοι έχουμε αλλά και κάνουμε σκέψεις σε καθημερινή βάση είτε για μικρότερης σημασίας θέματα είτε για κάτι σημαντικότερο . Με το φετινό θέμα λοιπόν θέλουμε πούμε στο κόσμο να προσπαθήσει να σκέφτεται έξω από το ¨κουτί¨ των λογικών , αρεστών ή σωστών σκέψεων . Να τολμήσει να υλοποιήσει τις σκέψεις του ασχέτως αν δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα  .

 

  • Αρκετά ενδιαφέρων θέμα λοιπόν . οι ομιλίες θα είναι προσαρμοσμένες πάνω σε αυτό ? Και γενικότερα σε τι χώρο θα κυμανθούν οι ομιλίες φέτος ?

Γκεσούλης Α. : Κάθε ομιλία είναι ξεχωριστή από προσωπικά βιώματα , πράξεις , αλλά και σκέψεις του ομιλητή. Ωστόσο  οι ομιλητές θα προσαρμόσουν τις ομιλίες τους πάνω στη φετινή θεματολογία . Εξάλλου όπως αναφέρθηκε οι σκέψεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας . Οπότε οι ιδέες που θα ¨ διαδώσουν ¨ οι ομιλητές είναι όλες οι σκέψεις τους που τους οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα . Τώρα όσο αφορά το ¨ υλικό ¨ των ομιλιών θα θέλαμε να κρατήσουμε το μυστήριο για λίγο ακόμη μέχρι αν ανακοινωθούν στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσής μας.

 

  • Φυσικά για να γίνει όλο αυτό το εγχείρημα δεν είστε μόνο εσείς οι δύο . Να φανταστούμε κρύβετε μια ομάδα από πίσω .

Γκέκας Χ. : Όπως και κάθε επιτυχημένη ¨συνταγή¨ αποτελείται από πολλά υλικά , δεν θα μπορούσε και η δική μας ¨ συνταγή¨ να αποτελεί εξαίρεση . Είμαστε μια ομάδα 16 ατόμων που εργαζόμαστε εδώ και έξι μήνες για να έχουμε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Να πούμε φυσικά ότι όλοι είμαστε εθελοντές σε αυτό το ¨ ταξίδι ¨  .Και εγώ αλλά και ο Αλέξανδρος μπορεί τυπικά να είμαστε οι διοργανωτές αλλά λειτουργούμε όλοι σαν μια ομάδα και είμαστε ισάξιοι σαν μια καλή παρέα .

 

 

  • Για να οργανωθεί όλο αυτό το συνέδριο υπήρξε κάποια βοήθεια από το Πανεπιστήμιο ή κάποιους άλλους φορείς ?

Γκέκας Χ.: Εμείς σαν ομάδα βάζουμε τις ιδέες και προσπαθούμε να τις υλοποιήσουμε .Όμως υπήρξε μια τεράστια βοήθεια από πολλούς φορείς . Αρχικά χωρίς την στήριξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  δεν θα υπήρχε το TEDxUniversityofIoannina . Ήταν ο βασικός υποστηριχτής μας πέρυσι αλλά μια φέτος και τους ευχαριστούμε για αυτό . Βέβαια για να ¨στηθεί ¨ όλο αυτό υπήρξαν κάποιοι χορηγοί που μας στηρίζουν και εμπιστεύονται ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε εις πέρας αυτή την ¨αποστολή¨ .

 

 

Πολύ ωραία λοιπόν . Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη συνέντευξη και τις πληροφορίες που είναι καλό να γνωρίζει ο κόσμος για να καταλάβει ακόμη περισσότερο το TEDxUniversityofIoannina . Να πούμε ότι για να ενημερώνετε συνέχεια σχετικά με την εξέλιξη του συνεδρίου , ο κόσμος μπορεί αν ενημερώνεται μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που έχετε καθώς και την ιστοσελίδα σας tedxuniversityofioannina.gr . Καλή επιτυχία στην διοργάνωση και τα λέμε όλοι εκεί στις 6 Μαΐου .

Μέχρι τότε think outside the box.

 

Οι αιτήσεις για τα εισιτήρια έχουν ξεκινήσει! Μπορείς να προμηθευτείς το εισιτήριο σου σήμερα, από εδώ:  https://www.eventora.com/el/Events/tedxuniversityofioannina-3

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ