Κ. Τασούλας: 13ος Πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων!!

254

13ος Πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων. Ο λόγος για τον Κώστα Τασούλα, βουλευτή Ιωαννίνων που από σήμερα είναι ο νέος Πρόεδρος της Βουλής. Πρόκειται για έναν από τους πιο έμπειρους κοινοβουλευτικούς καθώς μετρά 19 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα βουλευτικά έδρανα. Ο Κώστας Τασούλας εκλέγεται από το 2000 στο Νομό Ιωαννίνων μάλιστα στις περισσότερες αναμετρήσεις πρώτος σε αριθμό ψήφων. Με ένα ρεκόρ 283 ψήφων είναι ο νέος πρόεδρος της Βουλής. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πλειοψηφία που έχει καταγραφεί σε αντίστοιχη ψηφοφορία.

Τον Κωνσταντίνο Τασούλα που πρότεινε για τη  θέση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων η Νέα Δημοκρατία, στήριξαν το κόμμα της πλειοψηφίας αλλά και τα 86 μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, οι 22 του ΚΙΝΑΛ , οι 10 της Ελληνικής Λύσης και οι 9 του ΜέΡΑ25, όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί.Στην πραγματικότητα η εκλογή του Κωνσταντίνου Τασούλα καταρρίπτει κάθε προηγούμενο ρεκόρ ψήφων, με υψηλότερο εκείνο της Ζωής Κωνσταντοπούλου που είχε εκλεγεί με 235 ψήφους.

Στη συνέχεια ο νέος Πρόεδρος κατευθύνθηκε στο γραφείο του απερχόμενου Προέδρου της Βουλής, Νικολάου Βούτση προκειμένου να γίνει η εθιμοτυπική παράδοση. Μετά τη μία το μεσημέρι θα ακολουθήσει η εκλογή των προτεινόμενων για τις θέσεις των αντιπροέδρων.

Από τη ΝΔ προτείνονται οι Χαράλαμπος Αθανασίου, Νικήτας Κακλαμάνης και Αθανάσιος Μπούρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει για τη θέση του τέταρτου αντιπροέδρου τον Δημήτρη Βίτσα, το ΚΙΝΑΛ τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, το ΚΚΕ τον Γιώργο Λαμπρούλη, η Ελληνική Λύση τον Απόστολο Αβδελά και το ΜέΡΑ25 τη Σοφία Σακοράφα.

epiruspost.gr