Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στην Ήπειρο, με συννεφιά και άστατες συνθήκες σε όλη την περιοχή. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα φέρουν τοπικές βροχές, οι οποίες από το μεσημέρι θα ενταθούν, ενώ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρά. Στα κεντρικά και βόρεια ορεινά αναμένονται χιονοπτώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια έως 6 μποφόρ, όμως σταδιακά θα στραφούν σε νότιους – νοτιοανατολικούς, φτάνοντας τα 5 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου, τοπικά έως 20 βαθμούς, ενώ στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι χαμηλότερη, από 4 έως 14 βαθμούς.
πηγή: epirusgate

























