Γιατί πρέπει να ακούμε μουσική κατά την διάρκεια του σεξ;

0
1000

Στο άκουσμα συγκεκριμένων τραγουδιών, λίγοι είναι εκείνοι οι οποίοι δεν επηρεάζονται. “Έχει να κάνει την αύξηση της ντοπαμίνης, της χημικής ουσίας που εκκρίνει ο εγκέφαλος όταν νιώθουμε απόλαυση”, λέει η σεξολόγος Shamyra Howard. Μάλιστα, σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Nature Neuroscience, οι ειδικοί περιέγραψαν το πώς η μουσική μπορεί να αφυπνίσει τις περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με το σεξ:

H κατάλληλη μουσική για το κάθε mood
Αν θέλετε το σεξ να είναι πιο παθιασμένο και έντονο, επιλέξτε τραγούδια με ένταση και μπάσο. Αν όμως από την άλλη θέλετε κάτι πιο τρυφερό, επιλέξετε τραγούδια που σου θυμίζουν τον πρώτο καιρό της σχέσης σας.

Η κατάλληλη διάρκεια
Είναι καλύτερο η playlist να έχει την καλύτερη δυνατή διάρκεια, δηλαδή από 1 ώρα και πάνω, και να ξεκινάει με σέξι τραγούδια, να κορυφώνει με κομμάτια έντασης και τελειώνει με πιο ήρεμα, ιδανικά για αγκαλιές και φιλιά.

Η κατάλληλη playlist
Το ποια είναι τα “σωστά” τραγούδια για τη συγκεκριμένη περίσταση εξαρτάται πλήρως από εσένα και τον παρτενέρ σου. Βρείτε τα τραγούδια που αρέσουν και στους δύο σας και απολαύστε την playlist με τον καλύτερο τρόπο.