Το σοκολατένιο κέικ είναι ένα από τα πιο διαχρονικά και αγαπημένα γλυκά. Τι γίνεται όμως αν ακολουθείς μία διατροφή χωρίς γλουτένη ή αποφεύγεις το αλεύρι και τις πολλές ζύμες από τη διατροφή σου; Είτε από θέμα υγείας, είτε από θέμα δίαιτας, το παρακάτω σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι θα σου δώσει την απόλαυση που θέλεις, χωρίς να σε επιβαρύνει τόσο πολύ θερμιδικά. Αποτελείται μόλις από 4 υλικά, έχει υφή σαν μους σοκολάτας και είναι πλούσιο σε γεύση! Δες παρακάτω την πανεύκολη συνταγή.
Σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι
Υλικά:
225 γρ. μη αλατισμένο βούτυρο
500 γρ. μαύρη σοκολάτα
7 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη (μπορεί να παραλειφθεί ή να αντικατασταθεί με μαύρη/καρύδας κλπ)
Εκτέλεση:
Ανακάτεψε στο μίξερ όλα τα υλικά και βάλε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ.
Ψήσε στους 150 βαθμούς για 30 – 35 λεπτά.
Το κέικ γίνεται όταν οι άκρες είναι στεγνές. Το εσωτερικό θα φαίνεται ακόμα υγρό και ασταθές.
Άφησε να κρυώσει πλήρως και μετά βάλε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.