Στίβος: Αθλήτρια αγωνίστηκε σε αγώνα δρόμου και την επόμενη είχε χειρουργείο!

0
174

Μία δρομέας των Βετεράνων Κρήτης, η Κατερίνα Ροκάκη, κατάφερε να τερματίσει δεύτερη στον αγώνα δρόμου υγείας Ιεράπετρας.Αυτό δεν θα αποτελούσε τρομερό επίτευγμα, αν την επόμενη μέρα δεν είχε… προγραμματισμένο χειρουργείο, το 25ο στη ζωή της, προκειμένου να σώσει το νεφρό της!

Η ιστορία της είναι συγκλονιστική καθώς το 2015 είχε διαγνωστεί με καρκίνο και οι γιατροί της έδιναν δύο χρόνια ζωής. Αυτή, όχι μόνο τα έβγαλε πέρα, αλλά οκτώ χρόνια μετά άρχισε να τρέχει και έφτασε στο σημείο να κερδίζει και… μετάλλια.

Η Ροκάκη, μιλώντας στο OPEN απάντησε στο τι είναι αυτό που την παρακινεί να τρέχει και μάλιστα λίγες ώρες πριν υποβληθεί σε σοβαρή επέμβαση.

«Ο κόσμος αναρωτιέται πώς το έκανα αυτό. Είναι ο τρόπος μου να χαλαρώνω. Δεν έβαλα σε κίνδυνο την υγεία μου. Το ότι πήρα μετάλλιο ήταν έκπληξη βέβαια. Δεν είναι ο σκοπός μου αυτός όταν τρέχω, αλλά έχω σκοπό να μπορώ να στέκομαι όρθια. Μου έδιναν κάποτε δύο χρόνια ζωής, όμως χρόνια μετά είμαι ακόμη εδώ. Και με 67% αναπηρία δεν το βάζω κάτω. Θέλω να πω στον κόσμο να βγει από το σπίτι του και να μην εγκλωβίζεται στις αρνητικές σκέψεις του» ανέφερε.

Πηγή: gazzetta.gr