Ένα πανέμορφο σπίτι που νομίζεις ότι αναδύεται από το νερό!

205

Εμπνευσμένο από το νερό και το δάσος, το Turlersee Lake House, είναι μια σύγχρονη πολυτελής κατοικία η οποία δένει αρμονικά με το φυσικό περιβάλλον γύρω της.

Η αρχιτεκτονική εταιρεία WAFAI, οραματίστηκε μια πολυτελή οικογενειακή κατοικία στην λίμνη türlersee της Ελβετίας, η οποία χαρακτηρίζεται από μια δυναμική εμφάνιση και διαθέτει έναν μοναδικό σχεδιασμό, μοιάζοντας σαν να αναδύθηκε από την λίμνη που την περιβάλλει.

Σκοπός της εταιρείας ήταν η δομή να μην διαταράξει το γύρω φυσικό περιβάλλον, αλλά να εναρμονιστεί μαζί του. Έτσι, η κατοικία διαθέτει έναν καμπύλο τοίχο στην πλαϊνή της μεριά, ο οποίος ξεκινά από την επιφάνεια της λίμνης και σταδιακά φτάνει μέχρι την στέγη, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι το κτίριο αναδύεται από το νερό, σαν ένα κύμα.

H πρόσοψη της κατοικίας από σκυρόδεμα δίνει την αίσθηση του γλυπτού, ενώ οι αναφορές στο φυσικό περιβάλλον συνεχίζονται και στο εσωτερικό, με τοίχους επενδεδυμένους από ξύλο. Οι τεράστιες τζαμαρίες που εκτείνονται από το δάπεδο μέχρι την οροφή, και η γυάλινη οροφή, πλημμυρίζουν το εσωτερικό της κατοικίας με φυσικό φως, και προσφέρουν μοναδική θέα στο δάσος και στην λίμνη.

Δείτε φωτογραφίες του Turlersee Lake House παρακάτω:

πηγή: perpetual.gr