Σκρέκας | Διπλασιάζεται ο προϋπολογισμός του Εξοικονομώ 2021

96

Ο Κώστας Σκρέκας μίλησε στο Συνέδριο του ΤΕΕ «Green Deal Greece 2022» και τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να διπλασιάσει τον προϋπολογισμό του «Εξοικονομώ 2021», ώστε να πληρούνται τα κριτήρια ένταξης σε όλες ή σχεδόν σε όλες τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είπε χαρακτηριστικά, ότι το Νέο Εξοικονομώ σημαίνει μείωση κατανάλωσης ρεύματος και παράλληλα στηρίζεται και η εγχώρια βιομηχανία, με έργα μηχανικού και τοπική προστιθέμενη αξία. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι «σε συνεργασία με το ΤΕΕ αλλάξαμε το Εξοικονομώ», ώστε να υπάρξει αξιολόγηση στην εξοικονόμηση σε συνδυασμό με κοινωνικά κριτήρια, ώστε να στηριχθούν τα ευάλωτα νοικοκυριά. «Οφείλουμε να στηρίξουμε τους πιο ευάλωτους, με μεγαλύτερες επιδοτήσεις στους πιο αδύνατους», τόνισε ο κ. ΥΠΕΝ.

Ακόμα, είπε ότι «το Νέο Εξοικονομώ τρέχει με 630 εκατ. προϋπολογισμό, με εκτίμηση 1 δις ευρώ κινητοποιούμενων πόρων» και σημείωσε ότι «ήδη υπάρχουν πάνω από 40 χιλιάδες ενταγμένες και άλλες τόσες επιλαχούσες κατοικίες, ανακοινώνοντας ότι «είμαστε έτοιμοι να διπλασιάσουμε τον προϋπολογισμό, ώστε όλοι, ή σχεδόν όλοι όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση και πληρούν τις προϋποθέσεις να ενταχθούν στο πρόγραμμα».