Σε κατάσταση συναγερμού το νοσοκομείο Βόλου, πότε μπορεί να απαιτηθεί η μεταφορά των ασθενών

0
29
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το νοσοκομείο του Βόλου εξαιτίας της κατάρρευσης του οδικού δικτύου και των πλημμυρών στα δύο υπόγεια του κτιρίου.

«Οι 300 περίπου νοσηλευόμενοι δεν διατρέχουν προς το παρόν κίνδυνο», επισημαίνει ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων Λεωνίδας Αναστασίου, «ωστόσο αν το καιρικό φαινόμενο επιδεινωθεί τότε ενδεχομένως να απαιτηθεί μεταφορά τους».

«Ένας χείμαρρος εδώ κοντά έχει ξεχειλίσει με αποτέλεσμα να γεμίσουν οι δρόμοι μπάζα. Δεν είναι εύκολο να προσεγγίσει κανείς, γι’ αυτό και η Πυροσβεστική μας βοηθά να διακομίσουμε περιστατικά, ιδίως όσους έκαναν οξυγονοθεραπείες στα σπίτια τους και λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης έπρεπε να πάνε στο νοσοκομείο» δηλώνει.

Επίσης αναδεικνύει τον ρόλο του βοηθητικού προσωπικού: «Οι καθαρίστριες μας είναι πραγματικές ηρωίδες. Δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό να μαζεύουν τα νερά από τους θαλάμους και τα υπόγεια. Όλοι μας κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και πιο πολύ αυτές οι 20 κοπέλες, οι συμβασιούχες των 600 ευρώ».

Το νοσοκομείο εξακολουθεί να ρευματοδοτείται ενώ το νερό έρχεται μόνο από υδροφόρες εξαιτίας της διάλυσης των δεξαμενών από την προηγούμενη κακοκαιρία.

Πηγή: dnews.gr