Γιατί ο χωρισμός μιας μίνι σχέσης πονάει πολύ;

0
824

Καλά περάσατε, όμως κάπου εδώ ήρθε η ώρα να βάλετε μια τελεία. Το τέλος μιας σχέσης, είναι ένα ζήτημα αμφιλεγόμενο για τους περισσότερους, αφού κάποιοι είναι αυτοί που πονάνε και κάποιοι άλλοι είναι εκείνοι που λυτρώνονται. Βέβαια, αυτό δεν είναι δεδομένο, καθώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που στηρίζουν ακράδαντα πως ο χωρισμός πονάει, είτε μένεις, είτε φεύγεις. Όμως για μια στιγμή; Γιατί να με πονάει ένας χωρισμός που κράτησε μόλις λίγους μήνες; Είναι ένα ερώτημα που απασχολεί επίσης αρκετούς εκεί έξω, αφού στην αναζήτηση για το άλλο μισό (ή το άλλο ολόκληρο, όπως θέλεις πες το), «πέφτουν» σε πρόσκαιρες σχέσεις, οι οποίες όπως φαίνεται έχουν την δική τους ουσία για εσένα, γι’ αυτό και πονάς πολύ όταν φτάνουν στο τέλος τους.

Mε τις μίνι σχέσεις, νιώθεις μια αίσθηση απώλειας για το τι θα μπορούσε να ήταν. Και στη φαντασία σου, θα μπορούσε να ήταν καταπληκτικό. Τώρα δεν θα μάθεις ποτέ.

Αυτές οι μικρές σχέσεις  κυμαίνονται από λίγες ημέρες  έως λίγους μήνες. Σε αντίθεση με τις μακροχρόνιες σχέσεις, οι λόγοι για τους οποίους λήγουν βραχυπρόθεσμα  τείνουν να είναι λιγότερο σαφείς και πιο μη ικανοποιητικοί, ειδικά αν πίστευες ότι «θα μπορούσαμε να είμαστε τόσο καλοί μαζί!» Take a pick: Δεν είχαμε αρκετή έλξη. Δεν υπήρχε αρκετή χημεία. Λάθος timing. Μια τρομακτική κόκκινη σημαία που εμφανίστηκε μετά την έβδομη προσπάθεια συντονισμού.

Μην κατηγορείς λοιπόν τον εαυτό σου για το πως αισθάνεσαι και έχε στο μυαλό σου πως «η διάρκεια του πόνου που νιώθεις από έναν χωρισμό, δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την διάρκεια της ίδια της σχέσης». Δεν τα λέμε εμείς, οι ειδικοί. Να γιατί είναι δύσκολο να ξεπεράσεις μια σχέση, ειδικά όταν είναι σύντομη:

Σημασία έχει ο χρόνος και όχι η διάρκεια. Και θέλω να πω με αυτό, πως μπορεί να πέρασες μαζί του κάποιους μήνες, όμως ο χρόνος αυτός που «ξόδεψες» για εσάς υπήρξε. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο λοιπόν, μπορεί να έζησες πράγματα που ποτέ κανείς δεν σου είχε προσφέρει πριν, ή να γνώρισες νέες εμπειρίες που σε έχουν «στιγματίσει» κατά κάποιο τρόπο. Ή πολύ απλά μπορεί να πέρασες τους πέντε πιο όμορφα γεμάτους μήνες και τώρα τελείωσε απότομα.

Η φάση που σε βρήκε αυτή η σχέση, παίζει τον ρόλο της. Αν η σύντομη αυτή σχέση ήρθε σε μια στιγμή «αδυναμίας», ή σε μια στιγμή «δύναμης» είναι λογικό να έχεις επηρεαστεί πολύ, αφού στην πρώτη περίπτωση μάλλον πίστευες πως την έχεις πολύ ανάγκη (και έπεσες με τα μούτρα) και στην δεύτερη απλά είχες τακτοποιήσει τα πάντα γύρω σου και ήθελες μια σχέση. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, σημασία έχει να δώσεις στον εαυτό σου όσο χρόνο χρειάζεται για το επόμενο βήμα.

Η μεταξύ σας «χημεία» ήταν πολύ ισχυρή. Και όχι δεν πρόκειται για κολακευτικά και παρηγορητικά σχόλια του τύπου «ναι, ταιριάζατε πολύ». Μιλώ για επιστημονικά αποδεδειγμένα φαινόμενα, όπου όταν ερωτεύεσαι στο οργανισμό σου η σεροτονίνη, η ωκυτοκίνη και η ντοπαμίνη κάνουν party! Δεν θα μιλήσω δε για την σωματική επαφή, όπου τότες οι παραπάνω ορμόνες χτυπούν κόκκινο. Επομένως, σύμφωνα με μια πρόχειρη διάγνωση έχεις υποστεί ένα μικρό σοκ, με την απότομη διακοπή της σύντομης σχέσης σου. Ο χρόνος πάντως είναι το καλύτερο γιατρικό! So, take your time και σύντομα θα επανέλθεις.
πηγή: allyou.gr