10 ψέματα που πρέπει να σταματήσουν να πιστεύουν οι άντρες για να κάνουν καλό σεξ!

2271

Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο μου, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στη χώρα μας απλά δεν υπάρχει. Δε σου μαθαίνει κανείς πραγματικά όλα εκείνα τα βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις πριν γίνεις σεξουαλικά ενεργός. Αν είσαι τυχερός, ίσως δεχτείς μερικές χρήσιμες συμβουλές από τους γονείς σου, ωστόσο από εκεί και πέρα δεν υπάρχει κάτι άλλο. Ανακαλύπτεις μόνος/η σιγά σιγά τον εαυτό σου κι απλά πας στα τυφλά όσον αφορά το σεξ ή ακόμη χειρότερα πιστεύεις μία σειρά από προκαταλήψεις και στερεότυπα που το ένα φύλο έχει δημιουργήσει για το άλλο και απλά δεν ισχύουν.

Πραγματικά το καλό σεξ στις μέρες μας είναι σπάνιο κι αυτό γιατί δεν αφηνόμαστε είτε δεν έχουμε ιδέα πώς πρέπει να γίνεται κανονικά, μιας και έχουμε ορισμένες απαιτήσεις, οι οποίες δεν ισχύουν σε όλες τις περιπτώσεις.

Όπως κι οι άνδρες, έτσι κι οι γυναίκες έχουν χτίσει μερικούς μύθους γύρω από το σεξ προκαλώντας ανασφάλειες στο αντρικό φύλο και κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει να γίνεται αυτό…

1. Το μέγεθος είναι το μόνο που μετράει για την ικανοποίηση μιας γυναίκας

Φτάνει πια μ’ αυτήν την άποψη! Προτιμάς ένα πέος μεσαίου μεγέθους αλλά ο σύντροφός σου να ξέρει να το διαχειρίζεται απόλυτα σωστά ή ένα πέος μεγάλο που εκείνος να μην έχει ιδέα τι να το κάνει; Ενώ το μέγεθος μετράει, δεν είναι το παν και εννοείται ότι από μόνο του δεν αρκεί για να πεις ότι κάνεις το τέλειο σεξ. Εμείς οι γυναίκες έχουμε δημιουργήσει αυτό το μύθο κι από καταβολής κόσμου δημιουργούμε ψυχολογικά και άγχη στους άνδρες που δε θα έπρεπε να υπάρχουν.

2. Το σεξ πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον ένα μισάωρο

Καλά χαλαρώστε λίγο. Μαζί με τα προκαταρκτικά, το σεξ μάξιμουμ διαρκεί 20 λεπτά και είναι και καλά. Έρευνες έχουν δείξει ότι το επιθυμητό και για τις δύο πλευρές είναι γύρω στο τέταρτο. Απλά πάλι οι γυναίκες έχοντας αυξημένες προσδοκίες, δημιουργούν ταμπού και βάζουν συγκεκριμένα όρια στη διάρκεια. Ναι μεν τα 10 λεπτά τους φαίνονται λίγα, αλλά αν τελικά ξεπερνάει το μισάωρο τους φαίνεται πολύ. Ε δεν ξέρουμε τι θέλουμε τελικά!

3. Οι άντρες θέλουν διαρκώς σεξ

Τι μύθος κι αυτός! Όπως αυτός ότι οι γυναίκες έχουν ανάγκη από λιγότερο σεξ απ’ ότι οι άντρες. Αααχ αυτά τα στερεότυπα πχια. Η κοινωνία έχει δημιουργήσει μία τέτοια εικόνα για τους άνδρες που δίνει την εντύπωση ότι είναι αιμοσταγή όντα που 24/7 έχουν στο μυαλό τους το σεξ. Ξέρεις, είναι οκ να μην έχει διάθεση για σεξ κι εκείνος μια φορά, είναι απόλυτα ανθρώπινο και δε σημαίνει κάτι.

4. Το σεξ τελειώνει με το που… τελειώσει κι ο άντρας

Excuse me? Όπως πολλές γυναίκες (οι περισσότερες δηλαδή) δεν ολοκληρώνουν πάνω στο σεξ, έτσι κι ένας άντρας μπορεί να μην τα καταφέρει. Ένας άντρας χρειάζεται κατά μέσο όρο 14 λεπτά για να τελειώσει, ενώ μία γυναίκα περίπου 10 με 20 λεπτά. Αυτό σημαίνει ότι το σεξ δεν τελειώνει απαραίτητα μόνο όταν ο άντρας έρχεται σε κορύφωση. Αυτή η άποψη δημιουργεί απίστευτο άγχος και πίεση στο αρσενικό φύλο και δε βοηθά καθόλου τη διαδικασία του σεξ, καθώς η γυναικεία ικανοποίηση μένει στην άκρη.

5. Ό,τι βλέπεις σε τσόντα μπορεί να γίνει και στην πραγματικότητα

Πφφ ούτε να το σχολιάσω δεν μπορώ πλέον. Οι άνδρες έχουν τη λανθασμένη εντύπωση πως ότι βλέπουν στις τσόντες μπορούν να το κάνουν και πάνω στην κοπέλα τους ή η κοπέλα τους μπορεί να γίνει επίσης τσόντα. Ρε πάτε καλά; Αρχικά υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο πορνό και στην πραγματική σεξουαλική επαφή/έρωτα. Το πρώτο γίνεται χωρίς να υπάρχει απόλαυση παρά μόνο συμφέρον και επειδή τυπικά είναι δουλειά, ενώ το δεύτερο γίνεται για την ευχαρίστηση. See the difference?

6. Πάντα οι άντρες πρέπει να κάνουν την πρώτη κίνηση για σεξ

Αυτό απλά είναι λάθος. Γιατί πρέπει οι άντρες να κάνουν πάντα πρώτοι την κίνηση; Πρώτοι να σε φλερτάρουν, πρώτοι να σου στείλουν μήνυμα, πρώτοι να σε πάρουν τηλέφωνο, πρώτοι να σου ζητήσουν να βγείτε. Δεν είναι αντρική υπόθεση αυτή. Μπορείς κι εσύ εξίσου να παίρνεις πρωτοβουλίες και να διεκδικείς αυτό που θες. Αν σου βγει καλώς, ειδάλλως πάμε παρακάτω.

7. Το πέος με περιτομή είναι το καλύτερο

Υποστηρίζεται ότι το πέος το οποίο έχει υποστεί περιτομή είναι καλύτερο καθώς επηρεάζει σημαντικά τη σεξουαλική απόλαυση. Ούτε καν. Έρευνες έχουν δείξει ότι δεν έχει σε τίποτα να κάνει με την απόλαυση. Οι γυναίκες βέβαια τα έχουν σκατώσει στο συγκεκριμένο θέμα, καθώς μονάχα το 33% προτιμούν πέος δίχως περιτομή. Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί, πραγματικά όμως.

8. Η αγορά προφυλακτικών είναι αντρική υπόθεση

Πωω τι απαρχαιωμένα πράγματα είναι αυτά. Όντως; Είναι αντρική υπόθεση η προστασία και η μη βεβήλωση του σώματός σου δηλαδή, κοπελιά; Εσύ δεν μπορείς να αναλάβεις τις ευθύνες σου; Ή μήπως αδιαφορείς για το πώς θα είσαι προστατευμένη; Άσε αυτές τις βλακώδεις σκέψεις σε παρακαλώ κι αγόραζε κι εσύ προφυλακτικά για ώρα ανάγκης.

9. Όταν ένας άντρας δεν έχει στύση, σημαίνει ότι δε θέλει σεξ

Έμεινες μόνο σ’ αυτήν την σκέψη; Λυπάμαι, έχασες! Όταν ένας άνδρας δεν μπορεί να έρθει σε στύση, δε σημαίνει ότι δε σε θέλει ή δε θέλει να κάνει σεξ, μπορεί ο άνθρωπος απλά να έχει πιει παραπάνω, να έχει άγχος, να παίρνει κάποια φαρμακευτική αγωγή κλπ. Μην του βάζουμε αμέσως την ταμπέλα σε παρακαλώ. Έρευνες έχουν δείξει ότι το 52% των ανδρών έχουν βιώσει κάποια στιγμή στη ζωή τους στυτική δυσλειτουργία, αλλά το ξεπερνούν. Δεν είναι κάτι το ανησυχητικό.

10. Οι άνδρες σκέφτονται το σεξ κάθε 7 δευτερόλεπτα

Απλά σταμάτα πια. Φτάνει. Έλεος.

neopolis.gr