Πρεμιέρα για τον «Ερμή», τον πρώτο AI παρουσιαστή της ελληνικής τηλεόρασης

0
271

«Ερμής»: Η ΕΡΤ παρουσίασε τον πρώτο παρουσιαστή τεχνητής νοημοσύνης στην ελληνική τηλεόραση – Το βίντεο της πρεμιέρας

«Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας! Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας στο στούντιο 4 της ΕΡΤ»: αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του πρώτου εικονικού παρουσιαστή στην ελληνική τηλεόραση που ακούει στο όνομα «Ερμής».

Η «πρεμιέρα» του «Ερμή» έγινε στο πλαίσιο της ξενάγησης που πραγματοποιήθηκε εχθές, Τετάρτη (03.05), στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

«[…] Είναι το στούντιο το οποίο σε λίγες μέρες θα φιλοξενήσει το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών με συντονιστή τον Γιώργο Κουβαρά. Κανονικά θα έπρεπε να κάνει εκείνος αυτή την παρουσίαση, αλλά λόγω φόρτου εργασίας επιστράτευσαν εμένα. Η αλήθεια είναι ότι εγώ το μόνο που ζήτησα είναι να κάνω έναν πιλότο εκπομπής. Φαίνεται όμως ότι τους έβαλα ιδέες. Θέλουν λέει, να ακολουθούν πάντα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρώτος παρουσιαστής τεχνητής νοημοσύνης στην Ελλάδα

Επιπλέον, ο «Ερμής» παρουσίασε ορισμένα στοιχεία για το ERTNEWS σημειώνοντας ότι το κάνει «χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω την ικανότητα των στελεχών της ΕΡΤ».

Όπως επισήμανε τόσο το ντιμπέιτ όσο και η βραδιά των εκλογών της 21ης Μαΐου θα παρουσιαστούν και στη νοηματική από την ΕΡΤ3. «Σας ζητώ να δείξετε κατανόηση για τυχόν λάθη, τα παράπονά σας στον προγραμματιστή μου, καλό απόγευμα», είπε ο πρώτος εικονικός παρουσιαστής ειδήσεων.

Πηγή: athensvoice.gr