Πέθανε η αδελφή Αντρέ, ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

0
184

Η αδελφή Αντρέ — κατά κόσμον Λουσίλ Ραντόν — η Γαλλίδα μοναχή που μέχρι χθες κατείχε τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο, απεβίωσε τα ξημερώματα σε ηλικία 118 ετών, όπως ανακοίνωσε ο οίκος ευγηρίας στον οποίο φιλοξενούνταν, στην Τουλόν της νότιας Γαλλίας.

Ο Hubert Falco, δήμαρχος της Τουλόν, εξέφρασε την «τεράστια θλίψη» και τη «συγκίνησή» του στο Twitter.

Η Λουσίλ γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1904. Τα τελευταία χρόνια ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο και είχε χάσει την όρασή της.

Προτού γίνει καθολική μοναχή, φρόντιζε παιδιά κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και στη συνέχεια πέρασε 28 χρόνια φροντίζοντας ορφανά και ηλικιωμένους σε ένα νοσοκομείο.

«Λένε ότι η εργασία σκοτώνει. Εμένα η εργασία με κράτησε στη ζωή. Εργαζόμουν μέχρι τα 108 χρόνια μου», είχε δηλώσει το 2022.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο προτού γιορτάσει τα 117α γενέθλιά της, κατάφερε να νικήσει την Covid-19 και έγινε η γηραιότερη επιζήσασα στον κόσμο. Στην ανακοίνωση των ρεκόρ Γκίνες αναφέρεται ότι βρέθηκε θετική στον ιό στις αρχές του 2021, αλλά ανέρρωσε πλήρως μέσα σε τρεις εβδομάδες, ακριβώς στην ώρα για τα 117α γενέθλιά της.

Αναμένεται ανακοίνωση από τα Ρεκόρ Γκίνες για το ποιος θα είναι ο διάδοχος του τίτλου.

Πηγή: city.sigmalive.com