Πες ΝΑΙ σε μια νεα γνωριμία…

1437

Έχεις μόλις ξυπνήσει. Το ρολόι δείχνει ότι έχει φτάσει μεσημέρι. Πας στη κουζίνα να φτιάξεις ένα καφέ γιατί χτες ήπιες δυο τρία ποτάκια παραπάνω- βοήθησε και ο καιρός των Ιωαννίνων γιατί δεν έβρεχε- και δεν θυμάσαι πολλά. Στη δεύτερη γουλιά καφέ σου έρχονται εικόνες διάσπαρτες από τα μαγαζιά που άλλαξες. Ωραία νύχτα αναλογείς και πιάνεις το τηλέφωνο να τσεκάρεις το Facebook. Μέσα στο πολλά που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον, βλέπεις και ένα friend request από ένα παιδί που σου μίλησε χτες. Θυμάσαι ότι δεν ήθελες να του δώσεις το τηλέφωνο σου, αλλά επειδή εκείνος επέμενε και για να τον αποφύγεις του έδωσες το Facebook σου.

Ασυναίσθητα, αρχίζεις και χαζεύεις τις φωτογραφίες του, οι οποίες παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Στη συνέχεια βλέπεις ότι και τα τραγούδια που έχει ανεβάσει, κατά καιρούς υπήρχαν και τα δικά σου αγαπημένα. Έχει ήδη περάσει μισή ώρα, ο καφές σου παραμένει μισογεμάτος, και εσύ με το κινητό στο χέρι να κοιτάς ακόμα το προφίλ του. Σίγουρα αξίζει να τον δεχτείς.

Δεν προλαβαίνει να περάσει πολύ ώρα και βλέπεις ότι σου έχει στείλει στο Chat. Θυμώνεις λίγο γιατί σου φάνηκε πολύ απότομο όμως κατά βάθος το ήθελες. Έχεις ήδη φτιάξει μια εικόνα για εκείνο το μυστήριο αγόρι που αρχικά δεν ήθελες να του μιλήσεις. Το ένα μήνυμα φέρνει το άλλο και έχεις μάθει τόσα για εκείνον.

Πρέπει να βγείτε για καφέ σκέφτεσαι αλλά αν το ζητήσεις εσύ θα είναι too much. Η ώρα όμως περνάει και εκείνος αν και δείχνει ότι τον ενδιαφέρεις δεν σου πετάει έστω μια μπηχτή για να βγείτε.

Πριν τον πεις δειλό, θέλω να σου πω ότι έχεις και εσύ μερίδιο ευθύνης. Τον δυσκολεύεις και δεν του δίνεις το κινητό σου. Έχεις δει τι έχει ανεβάσει στο προφίλ του εδώ και ένα χρόνο και κάνεις σα να μην έχεις ιδέα. Αργείς να στείλεις κάθε φορά για να μην νομίζει ότι  του μιλάς κατά αποκλειστικότητα. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος από τη στιγμή που θέλεις να αργείς τη διαδικασία. Βάλε τα κάτω με τον εαυτό σου και αν πραγματικά θες… Στείλε πρώτη. Μην διστάζεις να του δείξεις ενδιαφέρον.

Το φλερτ είναι μια διαδικασία πολύ απλή. Μην προσπαθείς από την αρχή να αναπαραγάγεις όλα τα στερεότυπα που ξέρεις για τις σχέσεις. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και κάθε φλερτ μοναδικό. Απλά τα πράγματα. Γουστάρεις, γουστάρει και όπου βγει. Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και σεις έχετε κάνει μια πολύ δυνατή αρχή, μπορείς απλά να επισπεύσεις τη διαδικασία. Ο όρος εύκολη δεν υπάρχει, επινοήθηκε για αυτούς που φοβούνται να φλερτάρουν, από αυτούς που δεν νιώθουν οικεία με τη σεξουαλικότητα τους.

 

Βραδιάζει και τα αστέρια μόλις που αναφαίνονται μέσα από τα σύννεφα. Η ομιλία έχει  φουντώσει για τα καλά. Σου έστειλε τελικά να βγείτε άλλα του αρνήθηκες ευγενικά. Ο λόγος απλός. Αν του τα δώσεις όλα από τη πρώτη μέρα, θα πάρει δικαιώματα!

Δικαιώματα; Τι χαζή λέξη. Πόσο ωραίο, σαν κίνηση, δεν ακούγεται να πας για ποτό με κάποιον που μιλάς για πέντε ώρες. Τι φοβάσαι; Να ερωτευθείς; Να τολμήσεις; Να αφεθείς σε ένα όμορφο χάδι; Όταν βλέπεις έναν έρωτα να μπαίνει στη ζωή σου σαν το φως του ήλιου μέσα από τις γρίλιες του παραθύρου σου, μην κλείνεις και άλλο τα παράθυρα.

Άνοιξε τα.