ΤΟΠ 5| Χειρότερες ατάκες πεσίματος

2541

Το κακό πέσιμο είναι σαν τις μπότες Ugg. Συνεχίζει να υπάρχει ενώ δεν θα έπρεπε. Σου έχει συμβεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου και πάντα θα το μνημονεύεις ως μία στιγμή που θέλεις να ξεχάσεις. Για κάποιες γυναίκες όμως, είναι ένα συχνό φαινόμενο στη σκληρή εποχή του dating, όπου σκέφτεσαι «ας δώσω μία δεύτερη ευκαιρία, ας μην κρίνω από την πρώτη εντύπωση». Και κάπου στην πορεία το μετανιώνεις που την έδωσες τη ρημαδοευκαιρία και συνεχίζεις να πίνεις ανενόχλητη σφηνάκια με τη συνάδελφό σου τη Μαρία.

Γιατί όταν ακούς μία κακή ατάκα, κάνεις αμέσως μία αυτόματη σκέψη για το τι κρύβεται πίσω από τη βλακεία που ακούς. Και αυτό δεν αλλάζει έτσι εύκολα. Μιλάμε για πεποιθήσεις χρόνων, που συνήθως σε σώζουν από πρώτο ραντεβού της κακιάς ώρας.

Το ελληνικό καμάκι εξάλλου έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές αγοριών που νιώθουν ότι έχουν μυηθεί στα μυστικά του φλερτ και δεν καταλαβαίνουν ότι, για να χρειάζεται να το κάνουν συχνά, μάλλον δε λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Ποιες είναι οι 5 χειρότερες ατάκες πεσίματος που έχουν περάσει από τον πλανήτη (έστω από τη χώρα) και ποιες είναι οι αυτόματες σκέψεις που κάνεις πριν καν ο άλλος προλάβει να ολοκληρώσει την ατάκα του;

Ζαχαροπλάστης ήταν ο πατέρας σου;

Να μη σου πω ψέματα. Όταν ακούω οποιαδήποτε αναφορά σε ζαχαροπλαστείο, σκέφτομαι αυτόματα τα φοβερά κοκάκια που έχω δοκιμάσει στα Εξάρχεια, το προφιτερόλ στην Ερμού και το παγωτό στην Αθηνάς. Καθένας με τις πεποιθήσεις του παιδιά. Αλλά αν αποσυνθέσουμε το αγόρι από το ζαχαροπλαστείο, τι μας μένει; Τι σε κάνει να σκεφτείς αυτή η ατάκα; Ότι πήρε μαθήματα φλερτ από ένα θειο του από το χωριό, τότε που παραθέριζε τα καλοκαίρια και έπαιζε «μήλα» στην αυλή. Έκτοτε, δεν έχει ξαναυπάρξει μάρτυρας σύγχρονου φλερτ και αδυνατεί να καταλάβει γιατί τον κοιτάς με γουρλωμένα μάτια.

Μ’ανάβεις; (ζητώντας αναπτήρα)

Η δική μου αυτόματη απάντηση σε αυτήν την πανέξυπνη ερώτηση είναι «μπακάλης». Το ξέρω, είναι παιδιάστικο αλλά τι μ’ανάβεις κι αηδίες; Τι με ρωτάς δηλαδή; Εσύ ξέρεις την απάντηση και για να μπήκες στον κόπο να με προσεγγίσεις λέγοντας κάτι ανάλογο, τότε μάλλον ναι, σε ανάβω. Σε κάθε περίπτωση, όσο ωραίος και να είσαι, δεν επιτρέπω στον εαυτό και την υπόληψή μου να μπλέξει με έναν άνθρωπο που δεν μπόρεσε να σκεφτεί κάτι καλύτερο για να με προσεγγίσει και να, πάρε τον αναπτήρα, στον χαρίζω.

Δεν το συνηθίζω να την πέφτω σε κοπέλες, αλλά εσύ μου έκανες κλικ

Είναι δυνατόν να πιστέψει ποτέ καμία γυναίκα ότι κάνεις κάτι για πρώτη φορά και ότι αυτή είναι η τυχερή που τυγχάνει αυτής της αντιμετώπισης; Έστω και είναι αλήθεια. Γιατί να το πεις με το καλημέρα; Για να αποδείξεις ότι είσαι κάτι πολύ ξεχωριστό; Και εξήγησέ μου λίγο πώς σου έκανα κλικ πριν προλάβουμε να γνωριστούμε. Θα μπορούσα να είμαι serial killer. Αν ήμουν serial killer, θα παρέμενες στο πλάι μου; Μιλάμε για μία πορεία συλλογισμού λίγων δευτερολέπτων.

Πόνεσες όταν έπεσες από τον ουρανό;

Αυτόματη σκέψη: Χριστέ μου, είναι ο ίδιος που μου είπε για το ζαχαροπλαστείο. Μία παλιακή ατάκα που κρύβει μέσα της λυρισμό που πηγαίνει νηπιαγωγείο και δεν πρόκειται να μεγαλώσει. Είναι αυτός ο άνθρωπος που είναι σίγουρος ότι όλες οι γυναίκες είναι μελό και ρομαντικές, αλλά είναι λίγο μπερδεμένος και χρησιμοποιεί παρομοίωση με άγγελο γιατί μπορεί να σε συγκινήσει και να σου θυμίσει τη γιαγιά που έχασες πριν 10 χρόνια. Η ιδανική λύση βέβαια εδώ είναι να παρακάμψεις κάθε σκέψη και να γίνει αυτόματα μπουχός.

Τι πίνεις να σε κεράσω;

Βέβαια, να εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε. Δε λέμε ότι όλες οι αυτόματες σκέψεις βγαίνουν πάντα σωστές αλλά σίγουρα μας βοηθάνε να φιλτράρουμε τους επίδοξους εραστές της κακιάς ώρας από τους φυσιολογικούς ανθρώπους.

ladylike.gr