Μια ΠΑΡΕΑ σαν παραμύθι που έγραψε ιστορία

1170

Ήταν αρχές του 2008, όταν οι πέντε φίλοι παρουσίασαν στην πόλη την ιδέα τους. Την ιδέα τους για το πώς φανταζόταν αυτή η παρέα την διασκέδαση στα Γιάννενα. H παρέα απαρτιζόταν από εργαζόμενους του χώρου της διασκέδασης. Ήξεραν το κομμάτι της ψυχαγωγίας. Το ζούσαν. Το ένοιωθαν. Το γνώριζαν μέσα από τις επιχειρήσεις στις οποίες εργαζόντουσαν. Ήξεραν τι θέλει ο κόσμος. Είχαν επίσης το «θράσος» οι πιτσιρικάδες να θεωρούν πως μπορούν να το δημιουργήσουν «αυτό που θέλει ο κόσμος» και να το προσφέρουν, κόντρα στα αρνητικά προγνωστικά που δημιουργούσε ο υπαρκτός εκείνο τον καιρό και σκληρός ανταγωνισμός της διασκέδασης στην πόλη.

Ο Σταύρος ο Γιάννης, ο Νίκος, ο Μάκης και ο Γιώργος από το καλοκαίρι του 2007 «βουίζουν» κυριολεκτικά από ενέργεια. Υπάρχει κενό την πόλη. Καταλήγουν στην ιδέα, στους συνεργάτες, στο χώρο, στον τρόπο λειτουργίας. Πυρετός!… Μιλάνε με τον κόσμο…. Στήνουν το χώρο και παίρνουν τις τελευταίες ιδέες για αυτό που θέλουν να δημιουργήσουν Ο Πολυχώρος Αγορά, –φρέσκο πράγμα στην πόλη τότε-, σηματοδοτούσε τον ιδανικό χώρο για κάτι νέο…

Φεβρουάριος 2008:

Η Παρέα ανοίγει ως ένα  μουσικό  μεζεδοπωλείο. Αλλά ψηλά! Σε όροφο…Τίποτε δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Μεζέδες, κρασάκια και μπύρες… Κλασικά. Η 3μελής μπάντα με αρμόνιο, μπουζούκι, κιθάρα και φωνητικά από τους ίδιους, έδινε όλη της την ψυχή για να καλύψει τις απαιτήσεις των πελατών.

 

2009: Αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά  της

Η Παρέα αρχίζει από τα πρώτα της βήματα να στέκεται με αξιώσεις στο χώρο της διασκέδασης στην πόλη και μόνο απαρατήρητη δεν περνάει. Αρχίζει να αποκτά ταυτότητα, ύφος και σαν μωρό όλος ο κόσμος την αγκαλιάζει  Ο προσανατολισμός σαφής: Το μουσικό μεζεδοπωλείο γίνεται ένας χώρος πραγματικής διασκέδασης. Οι πέντε φίλοι απ’ ότι φαίνεται δεν έκαναν λάθος. Είδαν το απόλυτο κενό στην πόλη και το κάλυψαν.

 

2010: Η Παρέα είναι πια… διασκεδαστήριο

Τα τραπέζια έχουν αλλάξει για να αντέχουν με ασφάλεια τα βάρη που σηκώνουν κάθε βράδυ. Η ορχήστρα έχει ξύλινα κάγκελα μπροστά της για να την χωρίζουν από την επίπεδη – ακόμα – πίστα. Γιαννιώτες και φοιτητές έχουν καταλάβει τι παίζει και αρχίζουν να κατακλύζουν την Παρέα, η οποία είναι πια, συνώνυμο της διασκέδασης. Είναι σημείο αναφοράς και μάλιστα χωρίς διακρίσεις σε ανθρώπους και ηλικίες.

2011: Το μουσικό μεζεδοπωλείο…τα σπάει!

Ο ήχος δυναμώνει. Γίνεται επαγγελματικός. Τα ηχεία περικυκλώνουν το χώρο. Στην μπάντα κάθε χρόνο προστίθεται κι ένα νέο όργανο ή μια νέα φωνή. Το σχήμα μεγαλώνει. Οι απαιτήσεις μεγαλώνουν. Ο χρόνος που παίζουν μεγαλώνει. Η Παρέα τα σπάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το moto της Παρέας αντηχεί παντού: «σεβασμός στον πελάτη γιατί είναι ΚΑΙ φίλος πια… Έχει μπει στην παρέα…»

Το σλόγκαν της πόλης …. ΠΟΥ ΠΑΜΕ??? ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ….

 

2012: Η μεγάλη αλλαγή

Η Παρέα των πέντε, έχει κάνει ένα πρώτο μικρό θαύμα. Η οικονομική κρίση χτυπάει τη χώρα για τα καλά και τα Γιάννενα αρχίζουν μόλις να τη νοιώθουν έντονα. Τα βήματα στο εξής πρέπει να είναι προσεκτικά. Οι σημερινές επιλογές θα καθορίσουν το μέλλον της παρέας. Είναι όλοι τους πιο ώριμοι πια. Κρίνουν και αποφασίζουν πως δε θα συνεχίσουν όλοι μαζί. Οι τρεις από τους πέντε θα συνεχίσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα σε άλλους χώρους. (Μέχρι και σήμερα παραμένουν οι καλύτεροι φίλοι παρότι διάλεξαν διαφορετικούς δρόμους )Η τύχη της Παρέας βρίσκεται πια στα χέρια της υπόλοιπης παρέας. Ο Σταύρος κι ο Γιάννης καταστρώνουν το σχέδιό τους για το νέο πρόσωπο της Παρέας. Δεν είναι πια ρεμπετάδικο…  ξεπροβάλλει  ένας πιο μοντέρνος, live χώρος.

 

2013: Επιδημία

Ήχος, φως, διαμόρφωση χώρων, όλα στην πιο επαγγελματική τους εκδοχή. Οι νέες χαρακτηριστικές καπιτονέ επιφάνειες  με τις χρυσές ταπετσαρίες, τοποθετούν την Παρέα στο χάρτη της νυχτερινής διασκέδασης, ως ένα από τα αδιαφιλονίκητα φαβορί. Είναι πια, το Νο1 μαγαζί. Ο κόσμος αγάπησε την Παρέα και η Παρέα αγάπησε τον κόσμο. Ήταν μια καρμική σχέση. Κάθε βράδυ χαμός. Ρουφάνε τις στιγμές σαν να μην υπάρχει αύριο. Η Παρέα κλείνει κάθε πρωί… γεμάτη…δεν θέλει να φύγει κανένας… Είναι πια επιδημία!

2014: Της που#*@ας γίνεται

Είναι η χρονιά που ενώ η κρίση κορυφώνεται, λες και  οι άνθρωποι βρίσκουν το γιατρικό τους εκεί, συρρέουν ασταμάτητα σε σημείο που δεν χωρούν πια να μπουν όλοι μέσα. Η πόλη, το Πανεπιστήμιο, Ήπειρος, έχουν ανακαλύψει την Παρέα και την τιμούν δεόντως. Δεν είναι πια ένα απλό στέκι. Τα παιδιά πρέπει να πάρουν μια απόφαση: ή θα τους αφήσουν όλους να μπουν μέσα και… «γαία πυρί μειχθήτω» ή θα γίνουν δυσάρεστοι στην πόρτα αλλά όσοι θα είναι μέσα θα μπορούν να απολαμβάνουν την βραδιά τους. Επέλεξαν το δεύτερο. Όχι με επιλογή κόσμου αλλά κρατώντας τις ισορροπίες για την αξιοπρεπή εξυπηρέτηση αυτών που βρίσκονταν μέσα. Σκοπός τους ήταν έναs. H ΠΑΡΕΑ να σέβεται τους πελάτες για να έχει διάρκεια…για μια αρπαχτή θα μπορούσαν να μπουν όλοι μέσα…

2015: Capital Control? Στην Παρέα ποτέ!

Την ώρα που το ένα μαγαζί κλείνει μετά το άλλο, φοιτητές και Γιαννιώτες πια έχουν φτιάξει ένα εκρηκτικό σύνολο. Οι περισσότεροι πελάτες της Παρέας χορεύουν επάνω στα τραπέζια. Οι υπόλοιποι χορεύουν στο έδαφος ή στην πίστα γιατί δεν χωράνε πάνω στα τραπέζια. Φυσικά καθιστός δεν είναι κανένας. Δεν γίνεται. Η Παρέα είναι πια φαινόμενο και μάλιστα Πανελλαδικό. Η φήμη της ταξιδεύει σε όλη τη χώρα, από τους φοιτητές που επιστρέφουν στα μέρη τους και περιγράφουν τι έζησαν  και  από τους επισκέπτες και τους τουρίστες . Διασκέδαση χωρίς όριο …. Όριο μόνο στα ΑΤΜ!

Καλοκαίρι του 2015. Τα capital controls φέρνουν την ριζική αλλαγή

Η Παρέα κάνει το…αδιανόητο. Τα παιδιά  λες και μόλις προσγειώθηκαν από τον πλανήτη Άρη, λες και δεν έχουν ακούσει τι συμβαίνει στη χώρα – Ή ΟΛΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ-. Με μια σαρωτική ανακαίνιση διπλασιάζεται ο χώρος, αλλάζουν τα πάντα. Αλλά η Παρέα μένει πάντα εκεί. Ο κόσμος της είναι η ψυχή της.

Οι κακοπροαίρετοι «τρίβουν τα χέρια τους» κι οι φίλοι ακόμα, τους κοιτάζουν με συμπάθεια… Κρίμα, έκαναν τη λάθος κίνηση, στη λάθος στιγμή!

2016: Μια κατηγορία μόνη της

Έχει  δημιουργηθεί μια μοναδική ατμόσφαιρα, τα παιδιά και το προσωπικό, απλά ακολουθούν τον κόσμο τους. Η αγάπη τους πολλές φορές γίνεται λατρεία και στην ουσία σπρώχνει και εξελίσσει και τους ίδιους.  Όλα δείχνουν ότι καταφέρνουν να σταθούν αντάξιοι των -μεγάλων πια- απαιτήσεων.

Η ταυτότητά της; Ούτε ρεμπετάδικο, ούτε μπουζούκια, ούτε σκυλάδικο, ούτε μπουάτ… Είναι η Παρέα. Μια κατηγορία μόνη της: Πραγματική διασκέδαση! Και όμως έχει να δώσει ακόμα και άλλα…

 

2017: Think BIG

…Η παρέα συνεχίζει την ανοδική της πορεία Έχει γίνει ο απόλυτος προορισμός διασκέδασης της πόλης και η σχέση της με τον κόσμο είναι πλέον καρμική.  Η κρίση – με την γνωστή χρονοκαθυστέρηση σε σχέση με την Αθήνα- χτυπάει πια όλη την περιφέρεια, μαζί και την Ήπειρο φυσικά. Σε αυτούς τους καιρούς τα πάντα συρρικνώνονται. Επιχειρήσεις συνεχίζουν να κλείνουν και όμως, 10 χρόνια μετά, ο καλός «Θεός» της Παρέας είναι εκεί και απλώνει γι’ ακόμα μια φορά τη μαγική του ατμόσφαιρα πάνω απ’ όλους αυτούς που συνεχίζουν να κατακλύζουν το «ναό» της διασκέδασης…

2018: Ενηλικίωση

Σαν παραμύθι. Εάν κάποιος κοιμήθηκε το 2008 και ξύπνησε το 2018, θα τρίβει ακόμα τα μάτια του από το σοκ της μεταμόρφωσης. Στο ίδιο  παραμύθι, που ο «βάτραχος»(Παρέα μεζεδοπωλείο) με ένα μαγικό ραβδάκι έγινε «πρίγκιπας»(Παρέα LIVE STAGE). O «πρίγκιπας» ενηλικιώθηκε, ωρίμασε, έφτασε στο απόγειο της δόξας του, έμαθε να προσφέρει τις χαρές του και τα κέφια του με έναν αλλιώτικο τρόπο, ισορροπημένο, απολαυστικό για όλους. Μαζί του οι θαμώνες συνεχίζουν να γλεντούν με την καρδιά τους, να νοιώθουν, να ακολουθούν το ρυθμό και να απογειώνονται μαζί… με την Παρέα τους… τη δική τους Παρέα.

Κάπως έτσι πέρασαν 11 χρόνια. Χαρές, λύπες, έρωτες, καψούρες, κέφια, προδοσίες, ομορφιές, όλα με αυτή την Παρέα τα περάσαμε. Όλα εκεί τα ζήσαμε. Όλα Παρέα τα κάναμε!

2018 (β’ μέρος): Το καλοκαίρι του 2018, ντυμένο στα καλοκαιρινά του, σκάει μύτη το αδελφάκι της Παρέας, η ΠΡΟΒΑ …

2019: Την ιστορία την γράφουν οι παρέες

Το 2019 βρίσκει την Παρέα σε μόνιμη, σταθερά ανοδική πορεία, για την οποία –σύμφωνα με την Παρέα – πάλι, ο κόσμος ευθύνεται! Η Παρέα γιορτάζει τα 11α γενέθλιά της… Και σαν γνήσια φίλη κρατάει το καλύτερο για το τέλος.

Η ΠΡΟΒΑ

2019 (β’ μέρος): Το κοριτσάκι με τα καλοκαιρινά, η Πρόβα, αρχίζει να μεγαλώνει, στέκεται με αξιώσεις στις απαιτήσεις του κόσμου και κερδίζει την εμπιστοσύνη τους. Η Πρόβα ακόμα δεν ωρίμασε και έχει γίνει το επίκεντρο των συζητήσεων και της καλοκαιρινής διασκέδασης στην πόλη. Η ταυτότητά της ? Πιο μοντέρνα, που διψάει να ανανεώσει την διασκέδαση στην πόλη. Τα γονίδιά της δεν διαφέρουν από της αδερφής της. Η απόλυτη διασκέδαση είναι εδώ και της ανήκει. Πλέον ξέρει τις τάσεις της μόδας και εκ του αποτελέσματος οι προσδοκίες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Τελειώνει το καλοκαίρι και η Πρόβα θέλει να δώσει το καλύτερο της εαυτό. Σφύζει από ενέργεια και θέλει χώρο να συνεχίσει τον χειμώνα της.

2019 (γ’ μέρος): ΤΩΡΑ

Η Παρέα μεγάλωσε. Νοιώθει ότι κουράστηκε. Κάθεται στον θρόνο της, εκεί ψηλά να βλέπει τα αστέρια (το μόνο μαγαζί του είδους που είναι σε όροφο). Την τοποθέτησαν εκεί οι γονείς της (ψωνισμένοι μαζί της) και την μεγάλωσαν σαν ένα κακομαθημένο κοριτσάκι (λέγοντάς της, από την πρώτη στιγμή, πως είναι η καλύτερη…). Θέλει να φύγει από τον θρόνο της, όσο είναι ψηλά –σαν γνήσιο κακομαθημένο- και με το κεφάλι ψηλά. Εγκαίρως και με αξιοπρέπεια. Θέλει να την μνημονεύουν και να αισθάνεται ο κόσμος της, αυτή τη χαρά και την μοναδικότητα στα συναισθήματα που έδωσε αλλά και πήρε.

Κληροδοτεί λοιπόν ΤΑ ΠΑΝΤΑ στο αδελφάκι της την Πρόβα και με το χαρακτήρα που έχει θα αγκαλιάσει όλους αυτούς που αγάπησαν την μεγάλη αδελφή της, την Παρέα και θα συνεχίσει αυτό το όμορφο έργο της.

Ανασκουμπώνεται λοιπόν, φοράει τα καλά της και πηγαίνει στο ανακαινισμένο σπίτι, της αδελφής της, για να συνεχίσει και να προσφέρει σε όλους, το δικό της χαρακτήρα, το δικό της παλμό με ένα σημερινό, σύγχρονο, μοντέρνο τρόπο

Καλή διασκέδαση!!!

Και καλή Βραδιά!!!

Facebook: Parea Live Stage
instagram:provalivestage
Τηλ. : 694 864 4411

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ: